В разгара на сезона на отпуските хиляди български семейства се

...
В разгара на сезона на отпуските хиляди български семейства се
Коментари Харесай

Трябва ли да носите акт за раждане на детето при пътуване зад граница?

В разгара на сезона на отпуските хиляди български фамилии се насочиха да почиват в южните ни съседки.

Много родители, които пътуват за първи път се замислят какви документи са нужни на децата, за преминат граница. Такива въпроси се задават в групи за птувания и гранични пунктове.

Родител, направил си труда да насочи публично питане до " Гранична полиция ", показа отговорът на институцията.

Там е посочено, че уверение за раждане не се изисква за малолетнии малолетни.

" Официален отговор от Гранична полиция, по отношение на настояването за показване на акт за раждане на деца, преминаващи контролно-пропусквателен пункт на България. Всички които настояват, че би трябвало да се показа, да прочетат деликатно отговора и изключително деликатно последното изречение. Ако желаят да си го разпечатат и носят в колите при прекосяване за доказателство. ", написа Никола Стойков.

" Няма условие за даване на уверение за раждане за преминаващите през гранично контролните-пропускателн пунктове на страната малолетни и малолетни български жители. ", гласи заключението на отговора към Стойков.

Въпреки това потребителка показва, че са желани актове за раждане и на двете й деца при преминването на границата с Гърция неотдавна.

" Миналата седмица пътувахме за Гърция със брачна половинка ми и двете ни деца и ни желаеха актовете за раждане и на двете деца. Не всякога ги желаят,но постоянно ги нося,че незнам на кой какво ще му хрумне ", споделя М. Христова.

Вижте целия текст:



 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР