В разгара на сезона летни ремонти затрудняват движението на ключови

...
В разгара на сезона летни ремонти затрудняват движението на ключови
Коментари Харесай

Лабиринтът на ремонтите в София – как даминем

В разгара на сезона летни поправки затрудняват придвижването на основни места в София. “Труд” събра за своите читатели информацията къде и по кое време ще се образуват тапи, различните направления за напредване, както и измененията в придвижването на градския превоз. Започна ремонтът на на кръстовището на “Орлов мост”, който се чака да завърши на 20 август, написа " Труд ".

Стойността му ще бъде към 200 – 250 000 лв.. Тази нощ са поставяни пътните знаци и на сигнализационните табели, които ще упътват водачите, че се прави реорганизация.

“Същинската строителна активност започва събота, когато към този момент машините ще са на място, и стартира премахването на остарялата асфалтова настилка. Движението ще се реализира в първия стадий във всички направления, само че ще бъде затруднено, защото ще има една лента за придвижване в посока Софийски университет и две ленти в посока “Цариградско шосе”. В по-следващетап придвижването, което е по бул. “Евлоги и Христо Георгиеви” напряко през кръстовището, ще бъде лимитирано в границите на няколко дни, до момента в който трае самото преасфалтиране”, съобщи заместник-кметът на София по превоза Евгени Крусев. Затова и от Столична община приканват хората да употребяват различните направления, тъй че да заобикалят кръстовището на Орлов мост.

“Такива са кръстовището на две равнища на Телевизионната кула, бул. “Ситняково” при Румънското посолство, бул. “Васил Левски” и в по-далечна вероятност – всички съществени рингови булеварди на града, бул. “Сливница”, тъй че фактически да се облекчи, доколкото е допустимо, придвижването в зоната на Орлов мост”, сподели още Крусев. Той уточни, че ремонтът включва преасфалтиране на бул. “Цариградско шосе” в зоната на кръстовището на Орлов мост, както и на самия площад “Орлов мост”, като ще бъде положена специфична усилена настилка, която ще може да издържи на високите температури и тежкият трафик.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР