В разгара на лятото мнозина компенсират кратката ваканция с по-дълъг

...
В разгара на лятото мнозина компенсират кратката ваканция с по-дълъг
Коментари Харесай

Дерматолог съветва как да се предпазим от опасното слънце на плажа

В разгара на лятото мнозина компенсират късата почивка с по-дълъг престой на плажа. Това крие опасности за кожата. Опасно ли е през юли несъразмерното излагане на слънце?

В ранния следобяд слънцето е най-силно на плажа, все пак летовниците са доста.

Дерматолозите предизвестяват, че кожата е извънредно уязвима от мощните слънчеви лъчи и всяко изгаряне може да има тежки последствия.

И поучават - да я пазиме със слънцезащитен крем с 50 фактор, а след няколко визити на плажа и с по-нисък.

" Слънцето е на всички места към нас, даже и през облаците минава, и през чадъра, тъй че излизайки на открито, хората би трябвало да поставят слънцезащитен фактор от лицето до краката ", съобщи доктор Десислава Бъклова, кожен лекар.

Ако към този момент сте изгорели на плажа, потърсете доктор. И не се предоверявайте на старите предписания за мазане с кисело мляко.

" Киселото мляко до някаква степен леко охлажда кожата, само че няма резултата на укрепване, тъй като кожата е изгоряла и тя би трябвало да се възвърне с подобаващите средства ", добави доктор Десислава Бъклова.

Ако и на вас ви се наложи да посетите плажа и не сте готови, нямате слънцезащита и вода, единстевният вид да си починете за малко е да намерите най-близката сянка.

Според експертите най-подходящото време за плаж е до 10.00 и след 15.00 часа. И не забравяйте - с изключение на слънцезащитен крем през лятото би трябвало да се пие и доста вода.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР