В разгара на коронавируса е важно да поддържаме общия тонус

...
В разгара на коронавируса е важно да поддържаме общия тонус
Коментари Харесай

3 начина да повишим имунитета си

В разгара на ковид е значимо да поддържаме общия тонус на тялото си в положително положение. Ето няколко неща, с които можете да повишите имунитета си и да бъдете по-енергични.

Наблягайте на сезонните плодове и зеленчуци

Плодовете и зеленчуците са алкализираща храна, която възстановява киселинността в организма и способства за клетъчното му здраве. Човешкото тяло следва естествения темп на природата, по тази причина е значимо да залагате на сезонни храни. В предишното, когато не е имало хипермаркети с артикули от целия свят и всеки сезон, хората са се хранели само с храната, която сезонът им е предоставял и въпреки това да наподобява като ограничаване, в действителност въздейства позитивно на тялото ни. Цикличността на природата прави сезонното хранене естествено – през зимата ни се ядат повече кореноплодни, напролет – повече зеленолистни, а през лятото ни се желаят по-сочни плодове и зеленчуци, богати на вода. Те удовлетворяват потребностите на организма и покачват имунитета му.

Обогатете диетата с хранителни добавки

Колкото и разнообразно да се храните, не всеки път можете да си набавите нужните микроелементи и витамини, нужни за мощна имунната система. Тогава на помощ идват питателните добавки като ZinSeD – добавката за инунитет на botanic.cc. ZinSeD съдържа цинк, който поддържа защитните сили на организма и естествения синтез на ДНК. Органичният селен в него способства за отбрана на клетките от оксидативен стрес,  витамин D3 способства за естествената функционалност на имунната система и обмяната на минерали, a витамин С благоприятства имунния потенциал и възстановителните процеси на организма. Съставките са особено подбрани да покачват устойчивостта на организма против вирусни инфекции и способстват за естествената функционалност на организма. Всяко едно „ клонче “ в този букет от витамини и минерали е лесноусвоимо от организма за оптимален удобен резултат.



Смейте се по-често

Всички сме чували, че смехът е здраве! Той понижава равнищата на напрежението в организма и по този метод автоматизирано покачва имунитета. Проучвания демонстрират, че при хората, които се смеят повече, рискът от сърдечни болести е по-малък. Смехът води и до производство на ендорфин, който работи болкоуспокояващо, също така усъвършенства циркулацията на кръвта и по този начин тялото приема повече О2. Затова се обграждайте с позитивни хора, усмихвайте се в огледалото и правете всичко, което ви носи благополучие.

 
Как да разпознаем психическото принуждение? И за какво страната не го разпознава?
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР