В разгара на грипния сезон е изключително важно да се

...
В разгара на грипния сезон е изключително важно да се
Коментари Харесай

Как да подсилим имунната си система срещу грипа

В разгара на грипния сезон е извънредно значимо да се въоръжим със мощна имунна система, с цел да отблъснем вирусите. Освен спазването на добра хигиена и имунизирането, включването на избрани храни в менюто може да усъвършенства естествената отбрана на тялото. Ето няколко съвета, които ще ви оказват помощ да създадете имунитет против грип:

Яжте храни, богати на витамин С : Витамин С е прочут със своите имуностимулиращи свойства. Заредете се с цитрусови плодове като портокали, грейпфрути и лимони, както и ягоди, киви и чушки. Тези плодове и зеленчуци обезпечават добра доза витамин С, който оказва помощ за подсилване на имунната ви система.

Включете пробиотици във вашата диета: Пробиотиците предизвикват здрави вътрешности, които играят жизненоважна роля за имунната функционалност. Киселото мляко, кефирът, киселото зеле и кимчи са отлични източници на пробиотици. Редовната консумация на тези храни може да подкрепи способността на имунната ви система да се бори дейно с грипните вируси.

Увеличете приема на цинк : Цинкът е главен минерал, който подкрепя производството на имунни кафези. Храни като стриди, говеждо, птиче месо, бобови растения и семена (като тиквени и сусамови семена) са богати на цинк. Добавянето им към вашата диета може да помогне за подсилване на имунната ви система против грип.

Поддържайте здравословен метод на живот : Силната имунна система може да ви помогне да се предпазите от инфекции, в това число грип. Спете задоволително, спортувайте постоянно, управлявайте равнищата на стрес, с цел да сте сигурни, че имунната ви система действа оптимално.

Дезинфекцирайте и почиствайте : Редовно почиствайте и дезинфекцирайте постоянно докосвани повърхности като дръжки на порти, ключове за осветяване и вашия мобилен телефон. Грипният вирус може да оцелее върху повърхности от няколко часа до няколко дни, тъй че поддържането им чисти може да помогне за понижаване на риска от предаване.

Не забравяйте силата на антиоксидантите : Антиоксидантите оказват помощ да отбраните тялото си от оксидативен стрес, породен от нездравословните свободни радикали. Включете горски плодове, спанак, зеле и броколи в менюто си, защото те са богати на антиоксиданти. Тези мощни хранителни субстанции могат да укрепят имунната ви система и да понижат възможностите ви да се разболеете от грип.

Бъдете здрави и направете благосъстоянието си приоритет през този грипен сезон.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР