В разгара на есента, когато температурите рязко се понижават, а

...
В разгара на есента, когато температурите рязко се понижават, а
Коментари Харесай

4 храни, които ще ви предпазят от задаващите се настинки

В разгара на есента, когато температурите внезапно се намаляват, а небето постоянно е сиво и тъмно, когато студените ветрове пронизват телата ни и над главите ни се сипят ледени капки дъжд, настинките и грипните положения са наш правилен сателит.

Студеното време основава удобни условия за болестотворните микроби да се "развихрят " и да ни повалят, тъй като имунната ни система отслабва.

Мъдро решение е да повишите защитните си сили и да подсилите организма си, като включите избрани храни в менюто си. По този метод ще помогнете на организма си по-лесно да се оправи със признаците на грип и простуда като възпалено гърло, хрема, кашлица, температура, мускулни болки, главоболие.

Освен добре познатите ни чесън, джинджифил и лимони, измежду храните, които ще ви оказват помощ да преборите болестотворните бактерии и вируси са бадемите, яйцата, пълнозърнестите артикули и спанакът, написа в. Express.

Бадеми
Те са отличен източник на фибри, растителни протеини, ниацин (витамин B3), фолиева киселина, желязо, рибофлавин (витамин В2), магнезий — субстанции, допринасящи за възприятието за задоволеност и за намаление на умората, която омаломощава организма и го прави по-податлив на заболявания. Бадемовите ядки, също така оказват помощ за контролиране на равнищата на кръвната захар, чийто спад по това време на годината се свързва с така наречен "зимна горест ".

 Яйца
Яйцата съдържат субстанции, които способстват за вярното действие на организма в сезона на настинките, грипа и сезонната меланхолия — фолиева киселина, витамин D, триптофан.

 Пълнозърнести артикули
Присъствието на пълнозърнести артикули в менюто също оказва помощ за стабилизирането на равнищата на кръвната захар, чийто спад се отразява неподходящо върху организма и настроението.

 Спанак
Спанакът е чудесно средство за добър сън, който е от извънредно значение за вярното действие на имунната система. Зеленчукът е богат на желязо, фолиева киселина и витамин С и с помощта на тях също е мощен съдружник против умората.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР