В района продължават да се струпват бежанци, за които ЕС

...
В района продължават да се струпват бежанци, за които ЕС
Коментари Харесай

Голяма група мигранти са блокирани на границата между Беларус и Полша

В региона не престават да се струпват бежанци, за които Европейски Съюз твърди, че са окуражавани от режима в Минск да минават на полска територия. Напрежението се повишава, до момента в който температурите в региона падат под нулата.

Мигрантите за първи път се пробват да преминат със мощ през загражденията с бодлива тел, оповестяват полските сили, които охраняват границата с Беларус. За момента обстановката е овладяна. Заради забележителното скупчване на бежанци Полша насочи спомагателни сили към граничния регион.

" Големи групи от служители на реда и антитерористични формирования бяха изпратени през днешния ден към границата, където патрулират и 12 хиляди бойци от полската войска. Смятаме, че тези сили са задоволителни, с цел да обезпечат реда от полската страна на границата ", сподели Мачей Васик, зам.-министър на вътрешните работи на Полша.



След въвеждането на изключително състояние в граничната си зона с Беларус, Полша разгласи желанията си да издигне солидна ограда с височина пет и половина метра, с цел да овладее мигрантската вълна.



Режимът на Александър Лукашенко отхвърля обвиняванията за съзнателно ориентиране на бежанци от Близкия Изток и Африка към прилежащи страни-членки на Европейския съюз.

Факт е, обаче, че мигрантският напън към Полша и Латвия се усили, откакто Брюксел наложи наказания на Минск поради нарушение на човешките права.

От НАТО дефинираха потреблението на мигранти от беларуския режим като " недопустимо " и оповестиха подготвеност да окажат спомагателна помощ на съдружниците си за поддържане на сигурността и сигурността в региона.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР