В района на Нова Каховка в контролираната от Русия част

...
В района на Нова Каховка в контролираната от Русия част
Коментари Харесай

Извънредно положение е обявено в района на Нова Каховка след взрива на язовирната стена

В региона на Нова Каховка в следената от Русия част на Херсонска област е оповестено изключително състояние след, заяви съветската държавна осведомителна организация ТАСС, цитирайки декрет на локалните подкрепяни от Москва управляващи, съобщи " Ройтерс ".

Руските служби за незабавна помощ оповестиха, че към 600 къщи са били наводнени, а съгласно назначения от Русия кмет град Нова Каховка е под вода.

Какво споделя Украйна?

Говорителят на южното военно командване на Украйна съобщи, че Русия е взривила язовира, с цел да попречи на украинските сили да преминат река Днепър, съобщи " Ройтерс ".

" Това е истерична реакция ", сподели представителят Наталия Хуменюк на онлайн брифинг. " Те са били наясно, че придвижването на (украинските) отбранителни сили ще се реализира и по този метод са се пробвали да повлияят на отбранителните сили, тъй че прекосяването на Днепър, от което се опасяваха, да не се случи ".

По думите на украинския президент Володимир Зеленски съветските сили са взривили водноелектрическата централа " Каховка " в Южна Украйна през нощта от вътрешността на оборудването, съобщи " Ройтерс ".

 Какво съставлява язовирът Какво съставлява язовирът " Нова Каховка " в Украйна

" Тази нощ в 02:50 съветски терористи направиха взривяване от вътрешната страна на оборудванията на Каховската Водноелектрическа централа. са в зоната на наводняване ", съобщи той в " Телеграм ".Зеленски разяснява още, че е свикал незабавно съвещание на Съвета за национална сигурност, съобщи " Гардиън ".

" Разпоредено е да се извърши евакуация от рисковите зони и да се обезпечи питейна вода за всички градове и села, които се водоснабдяват от Каховския контейнер ", посочи той. " Правим всичко, с цел да спасим хората. Всички служби, военни, държавно управление, са включени ", добави той.

На съвещанието е бил контрактуван набор от интернационалните ограничения и ограничения за сигурност, с цел да се търси отговорност от Русия за тази терористична офанзива, сподели още Зеленски.
Според Олексий Данилов, секретар на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна, разрушаването на язовира е фундаментално нов стадий от съветската експанзия. Данилов разяснява, че Русия е минала от опитите да оправдае нахлуването си в Украйна с това, което той назова пропагандни легенди, към намерено обявление на същинските си цели - " да съсипе Украйна, да убие украинци, да унищожи стопанската система " и цивилен " животоподдържащи структури ".

Русия отхвърля да е атакувала цивилни.

Сергей Наев, пълководец на Обединените сили на Въоръжените сили на Украйна, съобщи, че разрушаването на язовира няма да попречи на украинските войски да напредват.

" Що се отнася до предотвратяването на нашите настъпателни дейности, военното командване е отчело изцяло такива подли дейности на съперника и те не би трябвало да пречат на настъплението ни в тези посоки, където може да има разлив на вода ", акцентира Наев, представен от държавната осведомителна организация Укринформ и " Ройтерс ".

Какво споделя Русия?

Назначенията от Русия губернатор на Херсонска област сподели, че Киев е блъснал язовира " Нова Каховка ", с цел да отвлече вниманието от това, което съгласно него са неуспехите на контранастъплението в източната част на страната.

Във видео, оповестено в " Телеграм ", Владимир Салдо съобщи, че няма да е нужна огромна евакуация вследствие на пробива на язовира.

ТАСС цитира работа за незабавна помощ, съгласно която Украйна е блъснала района с ракети Storm Shadow, които са били доставени на Киев от Англия.

Екоцид

Кабинетът на основния прокурор на Украйна заяви, че страната проверява гърмежа като военно закононарушение и като допустимо незаконно заличаване на околната среда или " екоцид ".

Прокурорите споделиха в мнения, изпратени до " Ройтерс ", че са почнали " незабавни следствия " на разрушаването на язовира.

Украйна е една от дребното страни, измежду които е и Русия, които са криминализирали " екоцида " посредством вътрешно законодателство.
Киев дефинира екоцида като " всеобщо заличаване на флората и фауната, отравяне на въздуха или водните запаси, както и всевъзможни други дейности, които могат да причинят екологична злополука " в член 441 от своя углавен кодекс.

Подробности очаквайте по-късно на.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР