В ранните часове поредица от ракети бяха изстреляни от Газа

...
В ранните часове поредица от ракети бяха изстреляни от Газа
Коментари Харесай

Задава ли се нова война

В ранните часове поредност от ракети бяха изстреляни от Газа към Израел. Сирени за офанзива прозвучаха в Усдуд (Ашдод), Аскалан (Ашкелон), Бирусеби (Бершева), както и в обитаеми места покрай линията Газа в Израел. Сирени за нахлуване прозвучаха и в огромните градове Тел Авив и Йерусалим, надалеч от линията Газа. Израелската система за противовъздушна защита Демир Куббе унищожи част от ракетите, изстреляни от Газа, а в небето се чуха детонации, предадоха от Анадолската организация.

По първични данни 5 израелци са починали и над 100 са ранени вследствие на ракетен удар. 
-->
Палестински въоръжени групи, напускащи линията Газа, навлязли в израелски селища към границата. Израелската социална радио- и телевизионна корпорация (KAN) съобщи, че палестински въоръжени групировки са завладяли полицейски сектор в град Сдерот и, че в района е имало престрелка.

Според новините на телевизия Kanal12 в Израел 4 обособени въоръжени групи от Газа са навлезли в близките обитаеми места.

Мохамед ал-Дайф, пълководец на бригадите Из ад-Дин ал-Касам, въоръженото крило на Хамас, във видео в което лицето му не се вижда, разяснява по отношение на офанзивата, която те започнаха против Израел тази заран. 

Заявявайки, че палестинският народ още веднъж е направил гражданска война и се е върнал към плана за основаване на страна, Дайф сподели: „ Ние взехме решение сложим край против нарушаванията на Израел и стартирахме интервенция против Израел. “ споделих той.

Според новините на Израелската социална радио- и телевизионна корпорация (KAN), министърът на защитата Йоав Галант подписа указа за приканване на аварийните бойци на работа. Галант разгласи зоната в радиус от 80 километра към линията Газа за военна зона.

Във видеообръщението си министър Галант сподели, че Хамас е направил " огромна неточност ", като е почнал война против Израел.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР