В ранните часове на деня над много области на Украйна

...
В ранните часове на деня над много области на Украйна
Коментари Харесай

Регионалните власти на Хмелницки съобщават за щети от нощния обстрел

В ранните часове на деня над доста области на Украйна бе оповестена въздушна паника, в това число и столицата Киев. Местните управляващи призоваваха жителите да останат в убежищата, до момента в който заплахата премине. Съобщенията бяха за офанзива в дронове, осведоми организация " Униан ".

В ранните часове на деня бе обявено за гърмежи в Николаев, в резултат на което са зародили пожари. Информацията пристигна от ръководителя на регионалната военна администрация Виталий Клим. Той оповестява за пожар в пететажна жилищна постройка. Кметът на Николаев Александър Сенкевич оповестява за пожар в едно от предприятията в града. Засегнато е и образователно заведение. При офанзивата локалните управляващи оповестяват за трима потърпевши.

На този етап няма известия за нанесени вреди в столицата Киев, само че ПВО-системата е работила. Въздушната паника на разсъмване бе анулирана.

По-късно се появиха известия и за нанесени вреди от нощната офанзива в Хмелницки. Пораженията са върху сериозната инфраструктура - обект отвън обитаемоте места, само че локалните управляващи не оповестяват тъкмо какво е изумено.

Има предизвестие за смяна в разписанието на влаковете, въпреки и да няма удостоверение, че е наранена жп-гара.

Кметът на Хмелницки Олександър Семчишин заяви още, че в града са развалени образователни заведения, медицински заведения, административни здания, промишлени предприятия и жилищни здания. Има и потърпевши жители, само че броят им към този момент се прецизира.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР