В рамките на три месеца два пъти премиерът на Израел

...
В рамките на три месеца два пъти премиерът на Израел
Коментари Харесай

Борисов: Когато премиерът на Израел припомня как сме спасили над 50 000 евреи, това отеква в целия свят

В рамките на три месеца два пъти министър председателят на Израел прави едно и също изявление, което възвръща една историческа истина. Много назоваха България фашистки окупатор, а българският народ фактически е направил героизъм и когато министър председателят на Израел напомня по какъв начин българите са избавили над 50 000 евреи, това отеква в целия свят.

Това заяви премиерът Бойко Борисов след срещата си във Варна с Бенямин Нетаняху.

Борисов на следващия ден ще бъде хазаин на Четиристранната среща на високо ниво сред България, Гърция, Румъния и Сърбия.

Срещата е обвързвана с желанието на Балканите да бъдат все по-развиващи се и проспериращи страни, сподели Борисов. Точно в сферите, в които Израел е водещ, а България и Балканите имат благоприятни условия, могат да се развиват високите технологии. Българите са извънредно мощни в естествените науки, математическите науки, програмирането, посочи той.

Развитието на киберсигурността и общите тренировки на военните са измежду обсъжданите тематики, осведоми Борисов. Той заяви, че е срещнал Нетаняху с визитите си в ОАЕ и Египет, тъй като питателните хъбове, които има предпочитание да се вършат на Балканите, в частност и в България, са извънредно значими. Мостът, който желаеме да създадем с Обединените арабски емирства, е обвързван със сферите на образованието и културата, добави Борисов.

С израелския министър председател ще бъдат разисквани и тематики от сферите на медицината и фармацията, добави Бойко Борисов.
Надявам се в недалечно бъдеще да развием нашите военни фабрики за произвеждане на дронове, сподели още той след срещата с Бенямин Нетаняху.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР