В рамките на следващите две седмици промените в конституцията ще

...
В рамките на следващите две седмици промените в конституцията ще
Коментари Харесай

Ковачевски: Промените в конституцията ще бъдат внесени в парламента до две седмици

В рамките на идващите две седмици измененията в конституцията ще бъдат импортирани в Народното събрание на Република Северна Македония, с цел да стартира процедурата в законодателния орган на страната, заяви министър председателят на страната Димитър Ковачевски. 

„ Когато измененията в конституцията бъдат прегледани от държавното управление, те ще бъдат обществено оповестени и оповестени, и тогава всички жители ще могат да се уверят, че това са механически промени, които не трансформират нещо, което към този момент е реалност в конституцията. Според най-големите специалисти в страната, в конституцията ще бъдат в допълнение вписани елементи от други нации, живеещи в страната ", уточни Ковачевски, който не отговори съответно на въпроса  дали се е срещал с водача на ВМРО-ДПМНЕ и дали има поддръжка за гласуването, което изисква болшинство от две трети в Народното събрание съобщи Българска телеграфна агенция.

А на въпрос дали ще има предварителни избори, в случай че тези промени не бъдат гласувани, той разясни, че „ процесът на конституционни промени не е обвързван с мандата на държавното управление, а с европейската интеграция на страната ”, поддръжката за която е „ обвързване на всяка политическа партия ”. 

„ Няма да имаме избори в страната наесен. Догодина ще има избори, президентски, след това парламентарни ”, сподели Ковачевски.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР