В рамките на Плана за възстановяване и устойчивост и на

...
В рамките на Плана за възстановяване и устойчивост и на
Коментари Харесай

Паргов: ГЕРБ не реши 15 г. проблема с водоснабдяването

В рамките на Плана за възобновяване и резистентност и на тази политическа сага, която се разиграва през последните месеци във връзка с разнообразни планове, които би трябвало да влязат в него, групата на „ Българска социалистическа партия за България “ работи за това, да има оптимално посланичество на планове на София в него. Но крайното решение за това е на Министерския съвет. Това не е мотив да вършим заявления, с които да търсим политически дивиденти. Това сподели ръководителят на Българска социалистическа партия – София Калоян Паргов във връзка декларация на групата на ГЕРБ-СДС в СОС за отпадането на Програмата за изграждане/доизграждане/реконструкция на водоснабдителни и канализационни системи от Националния проект за възобновяване и резистентност.

„ Каква е повода Столична община да подаде планове към Плана за възобновяване и резистентност? Защото личното ви държавно управление, министър председател и министри не отпуснаха на Следствен отдел към окръжна прокуратура 200 млн. лв. и вместо да получим 350 млн. лв., получихме 142 млн. лв.. И вие започнахте да търсите решения през Плана за възобновяване и резистентност. Затова виновността си е ваша, не на Българска социалистическа партия, нито на президента “, изясни водачът на Българска социалистическа партия - София.

„ В последните 15 година, в които вие сте ръководещи, въпросът с водоснабдителни и канализационни системи можеше да се реши на всяко ниво в страната “, съобщи Паргов, Той даде образец с канализацията в кв. „ Модерно предградие “ и част от селата към Северната дъга, за която персонално се е борил, само че единствено са се сменяли крайните периоди за решение на казуса и по този начин са стигнали до 2024-2027 година

Калоян Паргов разяснява и дневния ред на сесията, която ще се организира в два следващи дни, а общинските съветници би трябвало да гласоподават повече от 160 точки.

„ Това е постоянно срещана процедура от страна на ГЕРБ – Съюз на демократичните сили. Почти няма общински консултант, който да успее да се запознае в елементи и дълбочина с всяка една точка. Прави усещане, че тези две сесии са наситени с доста разпоредителни точки, което основава избрани проблеми, а и основава подозрение за качеството на работата ни “, означи Калоян Паргов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР