В рамките на първото си посещение в Южна Корея президентът

...
В рамките на първото си посещение в Южна Корея президентът
Коментари Харесай

Извънредно от Южна Корея! Рязък завой в отношенията между САЩ и КНДР, ето какво заяви Тръмп

В рамките на първото си посещаване в Южна Корея президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп показва подготвеност да договаря с Пхенян, с цел да бъде отстранена опасността, произлизаща от нуклеарната стратегия на режима на Ким Чен-ун. Така след месеци на напрежение сред двете страни стана ясно, че опцията за разговор за разрешаване на рецесията към момента не е изключена.

„ Наистина имам вяра, че има смисъл Северна Корея да седне на масата (за преговори) и да подписа договорка, която ще бъде от изгода както за народа й, по този начин и за всички останали по света “, увери Тръмп в границите на взаимна конференция с южнокорейския му сътрудник Мун Дже-ин, последвала срещата им в Синята къща, резиденцията на президентската власт в Южна Корея, предава Агенция Франс Прес.

В Сеул президентът на Съединени американски щати прикани Китай и Русия да заемат по-активна роля в напъните за въздържане на нуклеарните упоритости на Пхенян, като настоя двете международни сили да прекратят търговията и развиването на бизнес с изолираната комунистическа страна. Същевременно Тръмп призна, че президентът на Китай Си Дзинпин е „ доста потребен " за оправянето със опасността от разполагащата с нуклеарен боеприпас Северна Корея. Пхенян е „ световна опасност, която изисква дейности от международен мащаб “, акцентира Тръмп, само че в същото време добави, че Си Дзинпин „ в действителност бе доста, доста потребен. Надяваме се, че и Русия също ще бъде потребна ".

Тръмп увери, че Съединени американски щати са подготвени да разпрострат „ несравнимия “ си боен потенциал против Северна Корея, в случай че възникне обстановка, която постанова потреблението му. Думите му несъмнено бяха подкрепени с дейности – президентът на Съединени американски щати дойде в южнокорейската столица, „ съпроводен “ от самолетоносачи, разрушители и нуклеарна подводница, които в идващите няколко дни ще показват американската военна мощност на режима в Пхенян. Тръмп не пропусна да се похвали с „ компанията “ си. „ Мисля, че демонстрираме огромна мощ. Изпратихме три от най-големите самолетоносачи в света (на Корейския полуостров), също по този начин е ситуирана и нуклеарна подводница “. „ Надяваме се на Бог в никакъв случай да не използваме “ военните сили, които Съединени американски щати разполагат на Корейския полуостров, увери американския президент на конференцията с южнокорейския президент.

Американският президент не пропусна и да потвържди уговорката на Вашингтон към сигурността на съдружника си в лицето на Сеул, обещавайки да отбрани страната от заканите на Севера. Коментарите на Тръмп бяха направени след неотдавнашното повишаване на военното напрежение на Корейския полуостров, което предизвика изострянето до краен лимит на реториката сред Пхенян и Вашингтон. Северна Корея организира шестия и максимален нуклеарен тест през септември и изстреля балистични ракети над Японско море. Последваха и закани за нахлуване против американската територията в Тихия океан – Гуам, а също и против континенталната част на Съединени американски щати.

Превод и редакция: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР