В рамките на около месец ще преминат ритуалното говорене и

...
В рамките на около месец ще преминат ритуалното говорене и
Коментари Харесай

Проф. Даниел Вълчев: Ще съставят правителство, но трябва време, за да се вземе завоят

„ В рамките на към месец ще преминат ритуалното говорене и ритуалните танци. След това, в случай че има малко здрав разсъдък, ще се стигне до държавно управление.... То евентуално няма да се назовава коалиция, а програмни, за избавление от някого и така нататък ще намерят по какъв начин, това е политическо говорене.

Оптимист съм, че ще бъде формирано държавно управление, само че ще би трябвало малко време, с цел да се вземе завоят “.

Тази прогноза направи пред БНР проф. Даниел Вълчев, декан на Юридическия факултет на СУ и някогашен вицепремиер в държавното управление на тройната коалиция (БСП, Национална движение „Симеон Втори" и ДПС).

Според него огромният въпрос ще бъде по какъв начин част от партиите да влязат в държавно управление, което е подкрепяно от ГЕРБ и Движение за права и свободи, без да излезе, че са трансформирали своите позиции:

„ Такива формули ще се намерят, ще стартира зимата, ще би трябвало да се приема бюджет и така нататък Партиите ще одобряват, тъй като противоположното ще докара до нови избори, а създалите по този начин партии - ще бъдат осъдени по метода, по който беше осъден „ ИТН “. Тези, които могат, в случай че не създадат държавно управление, ще си платят цената ".  

Проф. Вълчев акцентира, че Политическа партия са зародили като отричане на Бойко Борисов и ГЕРБ и в този момент няма да им е елементарно да създадат крачка към държавно управление с тях:

" Можем да познаем кой взе участие в едно държавно управление по това кои партии поддържат бюджета, законопроектите и настоящата активност на един кабинет. Когато се види кои са тези парламентарни групи - значи това е държавно управление, подкрепяно от тези партии “.

Няма по какъв начин да се излъчи устойчиво ръководство в границите на този парламент, акцентира той.
ТЕМА преди 15 минути 895 преди 2 часа 1273 преди 17 часа 1186
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР