В рамките на инициативата ЕНЕРГО-ПРО за обществото“ беше одобрен проект

...
В рамките на инициативата ЕНЕРГО-ПРО за обществото“ беше одобрен проект
Коментари Харесай

Три трафопоста във Варна имат нов и цветен облик благодарение на ЕНЕРГО-ПРО

В рамките на самодейността „ ЕНЕРГО-ПРО за обществото “ беше утвърден план за изрисуване на трафопостове на съдружие „ Българско графити учебно заведение “, чиято съществена идея е устойчива смяна в градската среда, в интерес на локалната и националната общественост. С финансовата поддръжка на компанията обновеният външен тип на трите уреди, благосъстоятелност на ЕРП Север, към този момент радва жителите и гостите на града. Две от локациите на трафопостовете са в централната част на град Варна – на Червения площад и до църквата Света Петка, а третият Търговско предприятие е до бл. 29А в жк Чайка. И трите местонахождения са с огромен човекопоток и по този начин доста повече хора ще могат да се насладят на уличното изкуство на графити художниците, а тематиката на изображенията им е флора и фауна.

Амбицията на сдружението „ Българско графити учебно заведение “ е в границите на техния план " Градообитатели " благодарение на спонсори да изрисуват още близо 20 трафопоста на основни места в морската столица. Създадено през 2019 година, то има редица работилници, извършени навън и закрито, проведени частни и общински фестивали, планове свързани с видоизменение на градската среда. При избора на уреди с приоритет са такива с нарушен от вандали външен тип, както и тези, край които минава по-голям брой хора. Всяка от дейностите по изрисуването става с утвърждението на Управителния съвет на ЕРП Север и със съответното позволение. За изобразяването на стенописите са ангажирани опитни актьори, както и такива, които имат предпочитание да се научат да боравят със модерни техники на изобразяване.

Това е първият план в категория „ Устойчиво градско развиване “, утвърден в самодейността “ЕНЕРГО-ПРО за обществото ”. Същият към този момент получи поддръжката и на Община Варна и ще бъде удължен в бъдеще за една по-красива и приветлива Варна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР