В рамките на инициативата Екошампиони децата и семействата им събраха

...
В рамките на инициативата Екошампиони децата и семействата им събраха
Коментари Харесай

Ученици от Бургас предадоха 5.5 тона опаковки за рециклиране

В рамките на самодейността Екошампиони децата и фамилиите им събраха над 3 500 чувала с употребявани пластмасови бутилки и алуминиеви к енчета и бяха извършени над 300 еко-урока.  

Децата на Бургас събраха 3 566 чувала с рециклируеми боклуци от опаковки или общо 5 460 кг и взеха присъединяване в 321 еко-урока в границите на първото издание на акцията за обосноваване на разделното събиране и преработване „ Екошампиони “. Инициативата, в която се включиха 23 учебни заведения и близо 13 000 възпитаници от 1 до 12 клас в Бургас имаше за цел да ангажира учениците и техните фамилии да събират отпадъците си разделно.  
Община Ивайловград провежда акция за събиране на остарели електрически уреди
Всеки гражданин, който има непотребни уреди, може да ги съобщи безплатно за преработване. Инициативата ще се организира на 06.11.2021 година, а...

Кампанията е проведена от най-голямата организация за оползотворяване на боклуци от опаковки в страната ЕКОПАК България в тясно партньорство с Община Бургас, Община Русе, Община град Добрич и със специфичното подпомагане на Декатлон, марката за спортни артикули, аксесоари, съоръжение и преживяване, който прави спорта наличен за допустимо най-вече хора.



Начално базово учебно заведение „ Михаил Лъкатник “ е учебното заведение в община Бургас, което се класира преди всичко и ще получи огромната премия на самодейността - интерактивна дъска, тенис маса с регулируема мрежа и 5 комплекта хилки с топчета, 2 комплекта за бадминтон с мрежа, ракети и перца. Резултатите от акцията са оповестени на https://www.ecopack.bg/bg/ekoshampioni. Всички участващи учебни заведения ще получат поощрителни награди - по 5 комплекта топки – футбол, баскетбол, волейбол, дружно с 2 мрежи. Наградният фонд е възложен ЕКОПАК България и доверения ни състезателен сътрудник Декатлон.  

Според разпоредбите на акцията присъединяване на всяко учебно заведение се състоеше от два стадия - спортен и учебен. В спортния стадий учениците от всяко записано учебно заведение трябваше да събират вкъщи пластмасови бутилки и алуминиеви кенове, които да смачкат авансово, да ги слагат в чували от 60 литра и да ги предадат на 30 ноември 2021 година на посочен пункт за събиране на територията на учебното заведение. В рамките на просветителната част в участващите учебни заведения се организираха еко уроци по тематиката за разделно събиране с материали, които учителите могат да смъкват гратис от платформата на ЕКОПАК „ Рециклиращо учебно заведение “ -http://https://www.ecopack.bg/retsiklirashtouchilishte/.  
Евростат: България измежду първите в преработването на пластмасови опаковки
Девет държави-членки на Европейски Съюз, са рециклирали повече от половината от генерираните боклуци от пластмасови опаковки: Литва (70%), Чехия (6...

По време на акцията благодарение на водещите интернационалните консултанти в региона на човешките запаси и ръководство на риска Марш Макленън беше извършено онлайн изследване измежду децата, което имаше за цел да обхване настройките им към разделното събиране и преработването и резултатите от него ще бъдат систематизирани и оповестени в допълнение.  

Чрез акцията „ Екошампиони “ ЕКОПАК България и Община Бургас целят да оказват помощ за построяването на привички измежду децата и фамилиите за изхвърляне на отпадъците от пластмаса, алуминий, хартия и стъкло разделно в обособените за задачата цветни контейнери и по този метод да обезпечат по-чиста градска среда и запаси за кръговата стопанска система.

Още от БУРГАС:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР