В рамките на годишния профилактичен преглед сме предвидили много по-богат

...
В рамките на годишния профилактичен преглед сме предвидили много по-богат
Коментари Харесай

Зам.-министърът на здравеопазването: Най-голямото увеличение в бю...

„ В рамките на годишния профилактичен обзор сме планували доста по-богат пакет от проучвания, които да ревизират здравния статус на всеки човек. Ако има някакви първи проблясъци на заболяване, те да бъдат хванати в най-ранна фаза, надлежно индивидът да бъде лекуван “, означи Околийски. Според него в България лекарска помощ се търси най-вече в по-напредналите етапи на болесттите, което би трябвало да бъде променено. Той цитира статистика, съгласно която единствено една трета от хората в България вървят на профилактичен обзор.

 

„ Продължават трендовете за положителната поддръжка на болничното лекуване. Всеки, който има потребност от такова, ще го получи. Насочено е и внимание към тези болнични заведения, които са ситуирани надалеч от регионалните градове. За тях ще има особено финансиране “, сподели още той за признатия на първо четене бюджет на здравната каса. 

 

„ Правим профилактичен календар, който посредством Вайбър платформа ще обезпечи връзката сред пациента и неговия персонален доктор “, осведоми Околийски.

 

Той разяснява и проблема към избора на подуправител и подадените оставки от страна на шефа и на подуправителя на Националната здравноосигурителна каса. По думите му това няма да се отрази удобно на работата на касата.

 

" Управителят, който беше определен, се оказа един доста логичен човек, сериозен и с него работехме доста добре в надзора на здравната каса, основан беше този бюджет, който е доста уравновесен. Сега този човек беше рискуван и ще би трябвало да се отдръпна ", изясни Околийски. " Не съм политик, явно се търсят разновидности за постигането на доверие, което доста липсва в политиката, и да се върви напред на чисто. Но аз съм очевидец на работата в Надзорния съвет на касата и съм чувал какъв брой огромно опълчване е имало предходни години, а в този момент се одобряват най-смислените оферти ", добави зам.-министърът на опазването на здравето.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР