В рамките на днешното пленарно заседание депутатите ще разгледат на

...
В рамките на днешното пленарно заседание депутатите ще разгледат на
Коментари Харесай

Депутатите ще разгледат промени в Закона за насърчаването на заетостта

В рамките на днешното пленарно съвещание депутатите ще прегледат на първо четене промени в Закона за поощряване на заетостта. Вносители на плана на решение са народни представители от ГЕРБ-СДС, “Продължаваме смяната – Демократична България ” и Движение за права и свободи.

Измененията плануват основаването на Единен електронен централизиран указател на физическите и юридическите лица, осъществяващи посредническа активност и осигуряващи краткотрайна претовареност. Целта на препоръчаните промени е да бъде усъвършенствана регулаторната политика в подтекста на процеса на присъединение на България към Организацията за икономическо съдействие и развиване.

Законопроектът е в осъществяване на влезлите в действие от септември 2023 година разпореждания на Закона за електронното ръководство за водене на регистри в електронна форма, пишат в претекстовете си вносителите. За осъществяване на законопроекта не са нужни спомагателни финансови средства.

Депутатите ще продтължат дебата си с първо четене на промени в Закона за устройство на територията. Вносител на плана на решение е националният представител Младен Шишков от ГЕРБ-СДС. С текстовете се уточняват и систематизират условията към документите, които би трябвало да бъдат показани за позволение за градеж. Обсъждането стартира през вчерашния ден, само че заради привършване на пленарното време съвещанието беше прекъснато и гласоподаване нямаше.

В програмата на Народното събрание е също първото четене на промени в Закона за предприятията на обществената и солидарна стопанска система. Целта на плана на решение е разширение на приложното поле на закона посредством преосмисляне на категорията лица, определящи се като част от уязвими групи.

В дневния ред на Народното събрание е и първо четене на Закона за възбрана на химическото оръжие и за надзор на токсичните химически субстанции и техните прекурсори. Вносител на плана е Министерския съвет.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР