В рамките 10 дни язовирът "Студена" ще достигне до „мъртвия"

...
В рамките 10 дни язовирът "Студена" ще достигне до „мъртвия"
Коментари Харесай

Кметът на Перник: Язовир „Студена“ има вода за 10 дни

В рамките 10 дни язовирът "Студена " ще доближи до „ мъртвия " си размер, като преносът на вода от „ Белмекен “ през София ще бъде единствената опция за перничани, сподели кметът на Перник Станислав Владимиров по време на съвещание на Постоянната комисия по инженерна инфраструктура и енергийно обмисляне към Столичния общински съвет, на което се преглежда предлагането за водната рецесия в Перник.
„ Всички вие виждате и следите през медиите какво се случва в моя град последните два месеца. На воден режим сме, към този момент близо месец сме в бедствено състояние. Въпреки че бяха подхванати някои ограничения от страна на Министерския съвет за увеличението на притока към язовир „ Студена “, те не дадоха по този начин упования резултат. В момента размерът на язовир „ Студена “ е в сериозния си най-малко “, съобщи Владимиров.
Той уточни, че всекидневно продължава да се намалява размерът на язовира. „ В рамките на може би десетина дни, две седмици, ние ще достигнем до по този начин наречения „ мъртъв размер “ и ще се наложи да черпим вода от главния изпускател “, изясни Владимиров.
Според него е цяло знамение, че този проблем не е прераснал в по-мащабна рецесия от различен темперамент. „ Надявам се до няколко дни да стартира и подмяната на водопреносната ни мрежа “, посочи Станислав Владимиров.
По-рано столичният кмет Йорданка Фандъкова, че отклоняването на вода от "Белмекен " няма да заплаши водният запас за София.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР