В работилница за боядисване на великденски яйца се включиха днес

...
В работилница за боядисване на великденски яйца се включиха днес
Коментари Харесай

С работилници за яйца посрещат Великден в Детска хирургия

В работилница за боядисване на великденски яйца се включиха през днешния ден пациентите на Клиниката по детска хирургия в УМБАЛ „ Свети Георги “. Традиционното за празника, само че нетипично за лечебното заведение цветно занятие бе част от празничната стратегия за Великден, която годишно се организира в клиниката. Магията на боядисването демонстрираха младежи от Националния алианс за работа с доброволци и представители на Асоциацията на студентите медици – Пловдив.

Цветната работилница бе предшествана от концерт на възпитаници от Националното учебно заведение за музикално и танцово изкуство „ Добрин Петков “ – братята Михаил и Орлин Михайлови, Ана Бакърджиева, Саркис Саркисян, Белослава Петрова и Антон Костадинов. За край учителите на младите музикални гении извършиха великденска ария.

След като пожела здраве и щастливо детство на всички деца проф. доктор Пенка Стефанова, шеф на Клиниката детска хирургия, се включи в работилницата и с първото алено яйце потърка лицата на дребните пациенти и техните връстници от НУМТИ „ Добрин Петков “.

Тържеството приключи с разрязране на тематична торта с великденска декорация от сладкарници „ Попимони “. За всеки празник сладкарите подаряват за децата пациенти в клиниката по една специфична торта.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР