В пунктовете за технически преглед собствениците на коли занапред няма

...
В пунктовете за технически преглед собствениците на коли занапред няма
Коментари Харесай

Без бележка за платен данък при технически преглед

В пунктовете за механически обзор притежателите на коли отсега нататък няма да се постанова да потвърждават, че са платили налога си. Това планува план за промени в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс. Документът е качен на интернет страницата на Министерството на финансите за публично разискване.

Изменението ще засегне 3.8 млн. притежатели на коли. Сега компликации пораждат в пунктовете, които нямат връзка с общинските администрации и притежателят би трябвало да носи бележката за платения налог на ръка. Ако е превел парите за налога онлайн пък се постанова да върви в общината, с цел да вземе платежния документ.

Министерството предлага също по-лесно да става и издаването на позволение за търговия с тютюневи произведения. За задачата би трябвало да бъдат изменени текстове в Правилника за използване на Закона за акцизите и данъчните хранилища. Предвижда се да отпадне условието за лицата, които са вписани в Търговския указател и желаят от митническите органи позволение за търговия с тютюневи произведения, да ползват и декларация, че не са в произвеждане по неплатежоспособност или разпродажба. Такава ще се изисква единствено от невписаните в Търговския указател. Ще отпадне и декларацията пред митницата, че претендентът да търгува с цигари не го е правил незаконно в продължение на последните 24 месеца.

Близо 189 хиляди притежатели на нефункциониращи търговски сдружения пък към този момент няма да бъдат принудени да подават годишна данъчна декларация, планува друго изменение в кодекса.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР