В проучване, подобно на Ухан, китайски учени експериментират с мутирал

...
В проучване, подобно на Ухан, китайски учени експериментират с мутирал
Коментари Харесай

Китайска лаборатория създава мутантен щам COVID-19 със 100% смъртоносна ивица при „хуманизирани“ мишки: „Изненадващо“ бърза смърт

В изследване, сходно на Ухан, китайски учени опитват с мутирал вариант COVID-19, който има 100% поредност от убийства при „ хуманизирани “ мишки.

Смъртоносният вирус — прочут като GX_P2V — нападна мозъците на мишки, които са проектирани да отразяват сходен генетичен състав на хората, съгласно изследване, споделено предходната седмица от Пекин.

„ Това акцентира риска от разпространяване на GX_P2V върху хората и дава неповторим модел за схващане на патогенните механизми на обвързваните със SARS-CoV-2 вируси “, пишат създателите.

Смъртоносният вирус е мутирала версия на GX/2017, братовчед на ковид, за който се оповестява, че е открит в малайзийски панголини през 2017 година — три години преди пандемията.

Всички мишки, които са били инфектирани с вируса, са умрели единствено за осем дни, което съгласно откривателите е „ изненадващо “ бърза смъртност.

GX_P2V е заразил белите дробове, костите, очите, трахеите и мозъците на мъртвите мишки, последният от които е бил дос...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР