В процеса на евакуация на цивилните граждани от окупираната Херсонска

...
В процеса на евакуация на цивилните граждани от окупираната Херсонска
Коментари Харесай

Руснаците отмъкнаха останките на славен руски генерал от 18 век от катедралата в Херсон

В процеса на евакуация на цивилните жители от окупираната Херсонска област, съветската войска е взела със себе си и останките на генерал-фелдмаршал Григорий Потьомкин (на снимката), живял през XVIII век и създател на съветския Черноморски флот.
 
Руските бойци влезнали в катедралата в Херсон, където били положени останките на Потьомкин, отворили ковчега му и отмъкнали черепа му и още няколко от костите му.

 

Проруският губернатор на Херсонска област, Владимир Салдо, удостовери за осъществения акт, само че увери, че това е било направено, с цел да се " предпазят " останките му поради идната борба в Херсон при нахлуването на украинската войска.

 

Ще пренесем останките на този заветен боец на източния бряг на Днепър, с цел да ги предпазим. Всички реликви ще бъдат върнати на мястото си, тъй като нашата идея е справедливостта, изясни Салдо, представен от 20minutos.

 

Генерал-фелдмаршал Григорий Потьомкин е измежду най-почитаните от президента Путин фигури от съветската история, защото Потьомкин е този, който причислява Кримския полуостров към границите на Руската империя през 1783-та година – акт, който бе още един нелегално и от съветския президент през 2014 година

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР