В процес на активиране са 21 автомата /TVM/ на автобусните

...
В процес на активиране са 21 автомата /TVM/ на автобусните
Коментари Харесай

Започва продажбата на едночасови билети за автобусите! Вижте как да боравите с машините

В развой на активиране са 21 автомата /TVM/ на автобусните спирки в Пловдив, от които идната седмица жителите и гостите на града ще могат да закупуват едночасови билети с прехвърляне за всеобщия вътрешноградски превоз. Това заяви шефът на Оперативна програма " Организация и надзор на превоза “ инж. Борислав Кръстев.

Цената от 1,50 лв. се заплаща с точна сума в монети от 1 лева, 50, 20 и 10 стотинки. Върху билета е отпечатан часът на закупуването и крайният час на годност. През това време пасажерите могат да употребяват всички автобусни линии. Тъй като за облекчение на жителите сега е задействана единствено тази функционалност на вендинг машините, процедурата е бърза и лесна – би трябвало единствено да се следват инструкциите върху екрана на автомата с няколко поредни докосвания.

Върху началната електронна страница " Добре пристигнали “ се избира " Еднократен билет с прехвърляне “. Следва автоматизирано зареждане на втората страница  – " Начин на заплащане “, при което купувачът би трябвало да допре " В брой “, а щом се появи надписът " Моля, платете сумата “ – да пусне монетите. Тогава върху монитора се изписва " Издаване на билет. Моля, изчакайте “ и след секунди билетът е отпечатан.

Еднократният книжен билет с прехвърляне в границите на 1 час ще бъде проверяван от кондукторите в рейсовете образно по атрибутите, които съдържа. Тъй като има баркод, неговата прецизност може да се удостовери и от инспекторските устройства на контрольорите от Оперативна програма " Организация и надзор на превоза “. Важно за пасажерите е да се качат в определения рейс преди да изтече крайният период на едночасовия им превозен документ. Ако да вземем за пример закупеният билет важи от 09:30 ч. до 10:30 ч., а заловен автобуса в 10:25 ч., жителите умерено могат да пътуват до мечтаната спирка, само че при изискване, че незабавно – още преди 10:30 ч. – покажат своя билет на кондуктора, водача или контрольора.           

Пускането на автоматите в работен режим е следващата крачка към възстановяване на транспортната услуга в града, разяснява инж. Борислав Кръстев. По думите му незабавно откакто всички нови рейсове бъдат оборудвани и включени в системата за електронно таксуване ще се задействат и другите функционалности на машините – зареждане на електронни карти, продажба на еднодневни хартиени и електронни билети, възнаграждение с банкноти и банкови карти. За облекчение на хората със зрителни увреждания върху TVM-ите са сложени брайлови етикети.   

Първите 21 автомата, от които могат да се купуват билетите, са на спирка " Байкал “ – против ПУ " Паисий Хилендарски “, до " Тримонциум “ и насреща, срещуположните спирки от двете страни на Тунела, както и на площад " Съединение “, Централна гара и Сточна гара, търговски център " Форум “ и блок 1  в " Тракия “, ДКЦ-2, " Чайка фарма “, хотел " Марица “, кметството на регион " Южен “, автогара " Север “ и бул. " Цариградско шосе “ /до ул. " Ландос “/. Поетапно следва да бъдат задействани и останалите 20 от общо 41 автомата, инсталирани на автобусни спирки в Пловдив.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР