В протестна готовност са пожарникарите заради новите правила, по които

...
В протестна готовност са пожарникарите заради новите правила, по които
Коментари Харесай

Пожарникарите са готови за протест

В протестна подготвеност са пожарникарите поради новите правила, по които ще бъдат определяни промените им и възнагражденията за тях.

Това съобщи пред Bulgaria ON AIR президентът на Националния профсъюз на пожарникарите ``Огнеборец`` - Венцислав Станков. Промяната е от текст, който основава предпоставки за затрудняване работата на екипите.

След като те дали оферти за промени в Наредбата за работното време в Министерство на вътрешните работи на 6 януари разбрали, че от Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " са предложили текстове, които регламентират смесването на продължителността на промените. Пожарникарите не са съгласни с това.

" Преди 3 години имаше такива текстове и това докара до огромни проблеми. Нарушава се екипността в самите екипи, които отработват произшествията. Когато имаме смени с друга дълготрайност, тогава се създаваха един безпорядък ", изясни Станков.

Текстовете са признати в прорез с всички правила, по които се одобряват съотвените нормативни актове. Всички промени би трябвало да се съгласуват със синдикалните организации, акцентира той.

" Ще се усилват загубите при отработването на произшествията. Ще рефлектира върху данъкоплатците, ще рефлектира и върху услугата, която предоставяме ", безапелационен бе Станков.

На 8 януари пожарникарите са пуснали писмо за среща с вътрешния министър Младен Маринов, с цел да обсъдят новата разпоредба и други наболели въпроси като защитните средства за огнеборците и поддръжката на техниката. Все още обаче не са получили отговор на това писмо. Венцислав Станков позволи, че министър Маринов не е задоволително добре осведомен с новите текстове.

" Много чиновници напуснаха структурата. Радостното е, че тази наклонност към този момент се обръща, само че младите чиновници би трябвало да натрупат опит, с цел да оказват съответна реакция при произшествията ", сподели още Венцислав Станков.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР