В прокуратурата е образувана проверка с постановление на Държавна агенция

...
В прокуратурата е образувана проверка с постановление на Държавна агенция
Коментари Харесай

Шефът на ДАНС: Не разполагам с информация президентът да е оказвал влияние върху изборите

В прокуратурата е формирана инспекция с разпореждане на Държавна организация " Национална сигурност " по импортиран сигнал от " Възраждане " и Вътрешна македонска революционна организация за държавна измяна, след публикувания предходната седмица запис.

Това заяви по време на чуването ръководителят на ДАНС Пламен Тончев. На въпрос на " Възраждане " в какво качество са извикани за разпит в прокуратурата съпредседателите на Политическа партия Кирил Петков и Асен Василев, Тончев уточни:

“Всички мероприятия, които са планувани, са съгласувани с наблюдаващия прокурор. Аз сега нямам неговото позволение, с цел да дава тази информация и също по този начин не мога да кажа в какво качество са извикани вашите двама сътрудници на разпит в прокуратурата ”.

На въпрос на Българска социалистическа партия дали е имало изборни измами с присъединяване на президента, ръководителят на ДАНС Пламен Тончев осведоми:

" Извършена е инспекция от ДАНС, взаимно с “Информационно обслужване ” и ЦИК, в това число има формирана инспекция и на прокуратурата. Към момента не е открито вмешателство в машините, които да могат да манипулират избориния резултат. Второ, аз не разполагам с информация президентът да е оказвал въздействие върху изборите, които да удостоверяват този израз: “Направихме ала-бала с изборите ”.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР