В програмата на кандидата за кмет и екипа му присъства

...
В програмата на кандидата за кмет и екипа му присъства
Коментари Харесай

Иван Гайков сбъдва дългочаканата мечта на Приморско за ново модерно пристанище

В програмата на претендента за кмет и екипа му участва ремонт на съществуващото рибарско пристанище, редом с това ще се направи план за създаване на ново

Приморско ще се снабди с едно от най-модерните пристанища по Южното Черноморие. Дългогодишната фантазия на локалните ще я сбъдне претендентът за кмет на Политическа партия ГЕРБ Иван Гайков. Това стана ясно по време на срещата му с рибарското съдружие.

Дискусията бе следващата, проведена от екипа на Гайков. Всеки ден той обикаля обитаемоте места в общината и се среща с жителите, с цел да чуе проблемите им. Срещите минават при голям интерес, хората освен споделят паниките си, само че и своите визии за развиването на общината и дават оферти. 

Именно неналичието на ново пристанище е огромният проблем на рибарската общественост в морския град. Плановете на Иван Гайков са първо да се модернизира съществуващия риболовен пристан, след което ще работят по проектирането и построяването на нов.

„ За мен бе извънредно потребен откритият разговор, който водихме за  активността на сдружението, рибарското пристанище, за проблемите и за това по какъв начин дружно можем да работим, с цел да ги решим. Поех ангажимент до началото на летния сезон да бъде осъществен ремонт на хелинга, уголемение на зоната за предпазване на колесари, отделяне на нови лодкостоянки, създаване на ремонтно хале, основаване на зона за подготовка и подбиране на улов, генератор за изсъхнал лед, както и изцяло облагородяване на инфраструктурата на съществуващото рибарско пристанище “, сподели Иван Гайков. 

На срещата участваха и риболовци от Китен. Развитието на пристана в курортния град също е измежду целите на кандидат-кмета. Те ще изискат от страната прехвърлянето на пристанището на Общината. „ Докато трае тази процедура, Общината ще предприеме процедура по стопанисване и ръководство от МО “, изясни Гайков. Целта е по този метод да се обезпечи стабилно развиване на пристанището и усъвършенствани благоприятни условия за туризъм в Китен.

" За мен е значимо да работя дружно с всички общности в Приморско и Китен. Радвам се, когато те демонстрират интензивност за реализиране на партньорства на обществения, частния и гражданския бранш за бизнес развиване и основаване на работни места. Наш приоритет е възстановяване и развиване на рибарските общности в община Приморско ", добави още претендентът за кмет на ГЕРБ и благодари за ползотворната среща и многочисленото наличие на членовете на Рибарско съдружие - Приморско и Китен.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР