В проекта си за бюджет Терзиев отряза 6,5 млн. лв.

...
В проекта си за бюджет Терзиев отряза 6,5 млн. лв.
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС: Спряхме Терзиев да ореже с 50% парите за здраве за София!

В плана си за бюджет Терзиев отряза 6,5 млн. лева за опазване на здравето. След митинг от групата на ГЕРБ-СДС предходната седмица и на синдикатите, през вчерашния ден той отдръпна предлагането си. Това е първият ни огромен триумф като група съветници, която работи по Бюджет 2024 година. Този триумф е за всички жители на столицата.

Това написа във Facebook заместник-председателят на Столичния общински съвет и общински консултант от групата на ГЕРБ-СДС Георги Георгиев.

„ Защитихме 13,8 млн. за опазване на здравето за общинските здравни заведения и медицинския личен състав. Опитът на Терзиев да покаже гафът си като благотворителност е тъпо държание за управленец “, прибавя още той.

„ За мен персонално това е значим урок, че от работата ни като съпротива на кмета има смисъл, даже когато задачата е елементарна и се състои в това да не допуснем нещата да се влошат “, безапелационен е Георгиев.

Георгиев разяснява, че постоянно е казвал, че в полза на жителите е да се спори за това на кого е била положителната концепция, в сравнение с да се упрекваме чий е бил неприятният резултат.

„ Важното в тази ситуация е, че успяхме да вразумим господин Терзиев и ще можем да осигурим съвременна инсталация за жителите в общинските лечебни заведения. Благодаря на шефовете на общински здравни заведения за бързата реакция и поддръжката. Този път разсъдъкът надви, тъй като сме дружно и упорствахме до дъно. Така ще бъде и отсега нататък. Искрено съм благодарен и на сътрудниците от Българска социалистическа партия от здравна комисия за поддръжката в борбата да не допуснем орязването на средствата. “, написа общинският консултант.

Ето и хронологията на събитията към тематиката със опазването на здравето в

Бюджет 2024 година:

На 28 януари Васил Терзиев предложи план на бюджет за 2024 година, в който планува „ спестовност “ не от друго, а от вложенията за здравна инсталация за общинските лечебни заведения и строителство на нови детски ясли. Подписът му стои под орязване от 13.8 млн. лв. за 2023 година на 7.3 млн. лева или общо с 6.5 млн. лв..На съвещание на здравна комисия на 13 март за разискване на бюджета Георги Георгиев и доктор Антон Койчев  обясниха за какво това е неуместно, пагубно и ГЕРБ-СДС няма да го разреши. След това за два дни бяха  събрани планове от шефовете на всички лечебни заведения за най-спешните им потребности от инсталация – рентгени, операционни маси, хирургически принадлежности, ехографи и други Беше изпратена на съветниците и екипа на кмета да се срещнат и да кажат от кой уред да бъдат лишени АГ „ Шейново “, Първа градска или други от здравните ни заведения. Последва втори спор по тематиката на съвещание на комисията по опазване на здравето на 20 март, когато не се чуха рационални пояснения от зам.-кмета по финанси и опазване на здравето Иван Василев за какво да се одобри тази безумна концепция.

Видеозаписите от тези съвещания и разискванията ни са обществени.

На 25 март, цели два месеца след внасянето на плана си за бюджет, господин Терзиев очевидно се е уверил, че икономията на 50% от парите за здраве не е добра концепция. И размислил. Затова към този момент популяризира, че ще „ усили парите с 6.5 млн. лв. “. Не, в действителност просто няма да ги понижим с толкоз по отношение на парите за 2023 година. Което не е същото, въпреки всичко – неистина е, че ги усилва с 6.5 млн. лева Явно с тази негова корекция се съгласява с ГЕРБ-СДС да бъдат непокътнати на същото равнище като последния бюджет „ Фандъкова “. Не ги усилваме, само че не режем 50% от тях. Катарзисът е реалност и това е хубаво. Най-важното обаче е друго – белята ще бъде избегната.

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР