В продължение на хилядолетия кокосовото масло е известнo както с

...
В продължение на хилядолетия кокосовото масло е известнo както с
Коментари Харесай

Вълшебните ползи на кокосовото масло

В продължение на хилядолетия кокосовото масло е известнo както с питателните си стойности, по този начин и с приложението си в козметиката. То е мощно средство за унищожаването на доста микроби, вируси и бактерии, обезпечава на организма висококачествени мазнини, които са от решаващо значение за здравето. Кокосовото масло се усвоява доста елементарно от храносмилателната система, като не провокира повишение равнищата на инсулин в кръвта.

Ако желаете да включите кокосовото масло в храненето си, можете да го добавяте към чай и кафе вместо подсладител. Също по този начин спомага за усвояването на мастно-разтворимите витамини, тъй че взимайки 1 супена лъжица кокосово масло с дневната си доза витамини ще увеличите тяхната успеваемост.

Кокосовото масло предлага един в действителност впечатляващ набор от изгоди за здравето при постоянна консумация:

• Подобряване здравето на сърцето

• Подобряване функционалността на мозъка

• Засилва имунната система

• Осигурява чудесно „ гориво “ на организма и ускорява метаболизма, което води до унищожаване на наднормено тегло

• Поддържа кожата здрава и хидратирана

Истински подарък, с извънредно доста изгоди, превъзходен освен за консумация, само че и за най-различни разкрасителни процедури – от укрепване на кожата и косата, до поддържане на зъбите.

Кокосовото масло спомага на кожата да бъде здрава, еластична и млада. Освен това е натурален овлажнител и доста успокоява. Ако кожата ви е раздразнена, в случай че сте изгорели от слънцето или просто усещате сухота, мажете се с кокосово масло заран и вечер. Ако кожата ви е предразположена към стрии, заложете на кокосовото масло, с цел да я хидратирате и спомогнете да бъде по-здрава и еластична. Ако мечтаете за здрава, блестяща и витална коса, заложете на кокосовото масло. Ако имате сухи краища, разтопете на водна баня 1 с.л. кокосово масло и втрийте с пръсти в косата от средата надолу.

Освен всико друго, знаете ли, че кокосовото масло спомага и за по-здрави зъби? Това се дължи на лауриновата киселина в състава на кокосовото масло. Тя спомага за това зъбите и устната празнина да са чисти, без бактерии и плака, заздравява и венците ни. Ето за какво бихте могли заран да си вършиме гаргара с 1 с.л. кокосово масло.

Доверете се на кокосовото масло, с цел да бъдат здрави ръцете ви. Масажирайте ръцете и ноктите вечер преди лягане със затоплено кокосово масло. Любопитен факт е, че кокосовото масло е отличен асистент и в битката против гъбички, по тази причина бъдете сигурни, че ще спомогне и за здравето, освен за хубостта на ноктите ви. /radio1.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР