В продължение на 3 години банкова служителка във Варна теглила

...
В продължение на 3 години банкова служителка във Варна теглила
Коментари Харесай

Банкова служителка ужили с 1 млн. лв. вложители от "благородни подбуди"

В продължение на 3 години банкова служителка във Варна теглила скрито от влаговете на клиенти разнообразни суми и ги пращала на собствен виртуално непосредствен. Общата сума е съвсем 1 милион лв.. Невена Й. е задържана. Служителката желала да помогне на своя прочут, който имал финансови проблеми.

38-годишната специалистка от отдел „ Банкиране на дребно “ в клон на българска банка е арестувана до 72 часа с разпореждане на дежурния прокурор в Окръжната прокуратура във Варна, заяви публично в сряда прокуратурата. Според държавното обвинение  Невена Й. е привлечена като обвинена за длъжностно заграбване на близо 1 млн. лв., като огромна част от сумата са от влогове на инвеститори в банката. Престъплението е в изключително огромни размери и съставлява изключително тежък случай.

Прокуратурата не споделя коя е банката, но разказва, че средствата са били превеждани на мъж от Монтана, с който банковата служителка се срещнала в интернет. За трите години виртуална връзка Невена Й. изпращала с пратки по куриерска компания присвоените средства. Освен тях, тя и татко й изтеглили заеми, които също били изпратени на мъжа, както и средствата от влоговете на двамата й родители. Първите суми, които изпратила на своя виртуален другар, били персонални.

Между банкерката и мъжа от Монтана, който се представял в диалозите в интернет като Мирослав Михайлов, не е имало нито една среща онлайн. Това не било същинското име на мъжа, на който Невена изпратила общо 970 000 лв. за трите години връзка в социалните медии.

Пред проверяващите жената обяснила, че средствата били нужни на нейния интернет другар, с цел да реши финансови проблеми с лихвари. Тя разполагала само с три негови фотоси. Парите изпращала на името Сергей, който бил уж негов братовчед.  

Банковата служителка не е престъпно проявена и е работила в банката от 2007 г. Това обясни окръжният прокурор на Варна Красимир Конов, представен от БНР.   " Има засечени и други лица. Действията по изясняване ролята на всеки един от тях не престават и сега. Самият механизъм е в развой на изясняване. Доказателствата, които са събрани все още, сочат за възползване от служебното състояние - банкиране на дребно. Засега са в развой на изясняване и общият брой на наранени лица ". 38-годишната жена живеела с родителите си. Парите са трансферирани в нейна сметка от депозити на инвеститори. Не всички " ужилени " са разбрали, че е теглено от влоговете им. Провеждали се разпити на ощетени клиенти на финансовата институция.

Заподозряната е арестувана по сигнал на банката, твърди БНР. Другите засечени лица, за които се допуска, че са взели участие в схемата, не са чиновници на банката. От дома на едно от тях са конфискувани 30 хиляди лева

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР