Управляващият район на Disney във Флорида намалява всички програми на DEI

...
В продължаващата битка между Walt Disney World и губернатора на
Коментари Харесай

В продължаващата битка между Walt Disney World и губернатора на Флорида Рон ДеСантис, управляващият окръг на Дисни – чийто настоящ борд беше избран лично от ДеСантис и пое управлението на окръга през февруари – премахна всичките си програми за разнообразие, справедливост и включване, окръгът каза в съобщение за новини във вторник.

В изявлението на Центъра за надзор на туризма в Централна Флорида се цитира вътрешно разследване на политиките на Reedy Creek Improvement District, като се твърди, че окръгът „е внедрил програми за наемане и сключване на договори, които дискриминират американците въз основа на пол и раса, струвайки на данъкоплатците милиони долари.“

„Така наречените инициативи за многообразие, равнопоставеност и включване бяха напреднали по време на мандата на предишния борд и бяха незаконни и просто неамерикански“, каза областният администратор Глентън Гилзеан. „Нашият окръг повече няма да участва в каквито и да било опити да ни разделят по раса или да прокарват идеята, че не сме създадени равни.“

CFTOD ще разпусне комисията на DEI на дистрикта и ще премахне всички работни задължения, свързани с DEI. На служителите на окръга също ще бъде забранено да използват работното си време за изпълнение на инициативи на DEI, се казва в изявлението. Тази промяна обаче засяга само правителството, а не компаниите, които работят в областта (т.е. Disney) и изглежда премахва протоколите за сключване на договори, които в миналото обръщаха специално внимание на жените и предприятията, притежавани от малцинства, по време на процесите на възлагане на обществени поръчки.

Според новия надзорен район, Reedy Creek е „прахосвал долари на данъкоплатците“, като е сключвал договори, основани на цели, основани на раса и пол, и „агресивно“ наблюдава расовите и половите практики на изпълнителите по своите програми за бизнес предприятия за малцинства/жени и бизнес предприятия в неравностойно положение . CFTOD каза, че изчислява, че предишният район е похарчил милиони долари за намиране на фирми, които са помогнали за изпълнението на тези квоти на DEI.

ДеСантис подписа законопроект за установяване на държавна власт над Риди Крийк през февруари, почти година след като тогавашният главен изпълнителен директор на Дисни Боб Чапек се извини за отказа да коментира противоречивия законопроект на Флорида, наречен „Не казвай гей“ от критиците, за ограничаване на някои инструкции в класната стая относно сексуална ориентация и полова идентичност, съобщи по-рано CNN. В отговор на отблъскването Чапек каза в извинително писмо, че законопроектът е „още едно предизвикателство към основните човешки права“, добавяйки, че Disney ще увеличи подкрепата си за групи за застъпничество, които се борят с „подобно законодателство в други щати“ и ще създаде нова рамка, за да гарантира застъпничеството на компанията „по-добре отразява” нейните ценности.

CNN се обърна към Walt Disney World за коментар.

Disney съди управителния съвет и DeSantis във федералния съд с аргумента, че щатът е отмъстил на компанията за упражняване на правата й по Първата поправка. Бордът съди Disney в щатския съд, където съдия от Флорида наскоро отхвърли искането на Disney да прекрати делото.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР