В президентската институция ще се проведе консултативна среща, на която

...
В президентската институция ще се проведе консултативна среща, на която
Коментари Харесай

Консултативна среща в президентството заради ескалацията на войната в Украйна

В президентската институция ще се организира консултативна среща, на която ще бъдат разисквани последствията за сигурността, стопанската система и обществена сфера от ескалацията на войната в Украйна.
 

Участие в срещата ще вземат министър-председателят Гълъб Донев , заместител министър-председателят по икономическите политики и длъжностен министър на превоза и известията Христо Алексиев , заместител министър-председателят по публичния ред и сигурност и длъжностен министър на вътрешните работи Иван Демерджиев , заместител министър-председателят по обществените политики и длъжностен министър на труда и обществената политика Лазар Лазаров , министърът на защитата Димитър Стоянов , министърът на енергетиката Росен Христов , министърът на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов , заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова , заместител началникът на защитата генерал-лейтенант Димитър Илиев, заместник-главният секретар на Министерство на вътрешните работи Станимир Станев , ръководителят на Държавна организация „ Национална сигурност “ Пламен Тончев , заместник-председателят на Държавна организация " Разузнаване " Асен Тутеков и шефът на Служба „ Военно разузнаване “ бригаден военачалник Венелин Венев .

Срещата стартира в 15.00 часа, на 23 септември.

Руският президент Владимир Путин разгласи в сряда частична военна готовност в Русия.

Президентството доста деликатно следи всевъзможен тип информации и президентът ще реши нужно ли е свикването на Съвета за национална сигурност. Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова, коментирът и е във връзка последните събития в Русия.

Риск за националната сигурност на България има, само че директна опасност няма. България е член на НАТО и в системата на групова защита ние добре се вписваме в член 5, това подсигурява националната ни сигурност. Така служебният министър на защитата Димитър Стоянов разяснява последните събития в Русия и отговори на въпроса дали е застрашена сигурността на България и НАТО.

„ Българската войска е в непрекъсната бойна подготвеност. Засилили сме наблюдението и разузнаването в източната част на страната “, сподели още служебният министър на защитата.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР