В пресклуба на БТА в Плевен, кандидатът за кмет на

...
В пресклуба на БТА в Плевен, кандидатът за кмет на
Коментари Харесай

Нанесоха побой на кандидат за кмет на Червен бряг

В пресклуба на Българска телеграфна агенция в Плевен, претендентът за кмет на Община Червен бряг Петко Петков заяви, чему е бил нанесен побой на улица в града от 54-годишен мъж от Червен бряг.

Нападнатият претендент за кмет е получил и закани, отправени към него и фамилията му:

„ Започна да ме наскърбява, употребява и закани за живота ми и на моето семейство. Думите му бяха: „ Искаш ли да те шибна зад врата “. В този миг ми нанесе удар в главата с юнрук, след което ми сподели: „ Ти в никакъв случай няма да бъдеш кмет на Община Червен бряг. Ще ви убия всичките! “.

Според потърпевшия Петко Петков, повода да се стигне до този акт на принуждение, е подправена вест във фейсбук, оповестена от негов политически конкурент.

Той сподели: „ Фалшивите вести към този момент получават недъгав образ. Заради подправена вест, вчера/25 октомври-бел. ред./, бях атакуван, можете да си визиите какво значи това за фамилията на човек. Апелът ми е към всички претенденти за кметове -нека спрем насилието!

Причината да стигнем дотук се оказа подправена информация във фейсбук, оповестена от мой конкурент, който е претендент за консултант сега. Тази подправена информация провокира експанзията на въпросния нападател “.Петковпоясни, че е бил атакуван и обичай от престъпно проявено лице.



За представители на медиите, районният прокурор на Плевен, Пламен Петков изясни че по случая е формирано досъдебно произвеждане и е заведено дело по член 131 от Наказателен кодекс – за лека телесна щета по хулигански подбуди:

„ Лицето - причинител е арестувано за 24 часа. В момента се правят процесуално-следствени дейности. Работи се доста интензивно по случая, откриват се очевидци, преглеждат се записи от камери. Впрегнали сме задоволително сериозен запас “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР