„В преходния период от три месеца на преминаване на Бюрото

...
„В преходния период от три месеца на преминаване на Бюрото
Коментари Харесай

Иван Демерджиев: Няма да се случи нищо драматично със защитените свидетели:

„ В преходния интервал от три месеца на прекосяване на Бюрото за отбрана от Главния прокурор към Министерството на правораздаването няма да се случи нищо трагично със предпазените очевидци “, сподели в предаването " Преди всички " на БНР заместник- правосъдният министър Иван Демерджиев.

„ Те не престават да се пазят от Бюрото, което е към момента към Главния прокурор. Когато Бюрото премине към Министерство на правосъдието, което ще стане поетапно, Министерство на правосъдието ще поеме цялостната отговорност по тяхната отговорност. А Прокуратурата ще носи отговорност за тях досега, в който се извършават дейностите по прекосяването им към правосъдното министерство.

Тяхната физическа отбрана ще бъде извършва непрекъснато през целия интервал. Иначе следва в преходния интервал техническа работа по преместването и сформирането на новата конструкция. Извън това следва изменение в Правилника за активността на Бюрото, то би трябвало се одобри в двумесечен период от Министерския съвет ", разясни още Демерджиев.

" Всички тези опасения и опит да се драматизира обстановката, съгласно мен са неоснователни. Обратно - мисля, че Бюрото се връща там, където е генезисът му. Министерство на правосъдието сега посредством Главна дирекция „ Охрана “ охранява съдиите в правосъдната система “, акцентира Демерджиев.

„ А за мен този, който поставя крайният акт и постанова наказването е най-застрашен. От тях / съдиите - бел.ред./ нямаме недоволства от защитата. Опитът, който има Главна дирекция „ Охрана “ е доста по-голям от този на Бюрото за отбрана на очевидци, то неотдавна мина под управлението на Главния прокурор. Така че, ние ще охраняваме и прокурори и следователи.

А Бюрото по отбрана ще бъде независима конструкция в министерството, ще се занимава само със очевидците. Ние имаме доста добре готови чиновници за защита. Ние кадрово сме доста по-добре обезпечени от Бюрото за отбрана. Така че, ще преминат неговите чиновници и материалната база към Министерство на правораздаването ", уточни още Иван Демерджиев.

" Право е на Главният прокурор да сезира за това Конституционния съд за текстовете за Бюрото и да води правосъдни каузи за постройките...но това са държавни здания...не на прокуратурата ", сподели още заместител - правосъдният министър.

По думите му средствата за Бюрото ще бъдат още веднъж същите, само че ще дойдат от Министерство на правораздаването.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР