В преговорите ни, които вървят от седмици насам, нееднократно Австрия

...
В преговорите ни, които вървят от седмици насам, нееднократно Австрия
Коментари Харесай

Денков за Шенген: С Австрия преговаряме как да се формулира решението, свързано със сухопътнте граници

В договарянията ни, които вървят от седмици насам, неведнъж Австрия е давала знак, че е съгласна на отваряне на Шенген във връзка с въздушни и морски граници. Преговаряме по какъв начин да се формулира решението, обвързвано със сухопътнте граници. Не чакаме смяна в тази позиция. Това сподели министър председателят акад., който взе присъединяване в среща по покана на ръководителя на външната комисия в Народното събрание и водач на ГЕРБ Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 година В нея участници бяха още външният министър Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев.   През 1997 година приключва Езикова, Станислав Атанасов от Движение за права и свободи и финансовия министър.

" Все още не престават договарянията с австрийците. Има концептуално единодушие по главните детайли на съглашението за тази година. В тази среща обсъдихме идващите стъпки. Влизането в Шенген се реализира с отварянето на въздушните и морските граници. Шенген съставлява доста значима осведомителна система, до която имат достъп тези страни, в които има доверие, че няма да злоупотребят с нея и ще я употребяват в интерес на европейските жители. По отношение на сухопътните граници: обстановката сега в Европа е доста особена, тъй като има доста затворени сухопътни граници, в това число границата сред Австрия и Германия, които в никакъв случай не са имали особени проблеми между тях през последните десетилетия. Намираме се в изключителна обстановка: отварят вратата за Шенген. Когато мигрантската вълна се успокои, когато стартират да падат поставените граници сред другите европейски страни, това ще е и моментът, в който ще падне и за нас ", изясни той.

Официалното " да " ще бъде решението на Европейския съвет, посочи. 

Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г от своя страна помоли за повече оптимизъм. 

 

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР