В предпоследния ден на август може да прочетете интересни и

...
В предпоследния ден на август може да прочетете интересни и
Коментари Харесай

Четете в Марица - Общината и бизнесът не се отказват от вт...

В предпоследния ден на август може да прочетете забавни и любопитни четива в обичания си вестник " Марица ". Ето и някои от акцентите, с които повдигаме завесата на утрешния брой.

Общината и бизнесът не се отхвърлят от втория гребен канал

Вторият гребен канал не е заровен. Съоръжението не е включено в настоящия Общ организационен проект (ОУП) на Пловдив съгласно оповестената предходната седмица дефинитивна екологична оценка на Плана. Според специалистите неговото създаване ще засегне над 150 дка и ще провокира други намеси в зоната. Бизнесът и Общината обаче не се отхвърлят от неговото създаване. Кметът на Пловдив Здравко Димитров е настоял пред вложителите да входират плана. 

Култов рок бар в Пловдив става протестантска черква

Най-известният рок бар в Пловдив - „ Полинеро плейс “, към този момент е в историята. Дестинацията му бе известна на всеки рокаджия и метъл в града, а и в цяла България - ул. „ Вратцата “ №5 в пловдивския квартал „ Изгрев “. Към днешна дата от бара е останала единствено структурата, както и табелата. Сградата към този момент има нови наематели, като в някогашния бар към този момент ще се обитава протестантска черква. 

Дете с хематом на главата след рухване в ДГ " Таня Савичева "

Момче на 6 години падна неприятно в двора на детска градина „ Таня Савичева “ в ЖР „ Тракия “ и по знамение не разруши главата си в бетонните плочки. Инцидентът се разминал на косъм от покруса, като детето се е отървало с голям хематом в главата. Според бащата  Димитър Попов причина за случилото се със сина му е непочистената площадка на детската градина. Директорката на детското заведение Доротея Боева обаче изрично отхвърли обвиняванията.

Свитъци с работни листове сменят образователната тетрадка

Свитъци с работни листове сменят образователната тетрадка. Целта е да се реализиран по едно и също време две неща - по-гъвкаво образование и по-лека раница. Самото наличие пък е ориентирано в по-голяма степен към практическото използване на знанията в подтекста на така наречен компетентностен метод. Новият формат на образователната тетрадка ще се употребява от идната образователна година дружно с новия учебник по „ Компютърно моделиране и осведомителни технологии “ в 5. и 6. клас.

Имаме над 70% растеж на добивите на зеле, домати и пипер - ще се свие ли обаче вносът

Производството на зеле бележи растеж от 71,4% по отношение на година по-рано. До огромна степен това е вследствие на изпреварващия ритъм на реколтиране на площите през актуалната акция, сочи последният действен разбор за главните култури на Министерство на земеделието. При композиция от повече реколтирани площи и по-високи междинни добиви продукцията от полски домати и пипер е надлежно с 30,8% и 43% над регистрираната по същото време на 2020 година

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР