В предаването Панорама по БНТ Георги Гвоздейков, каза че вагоните,

...
В предаването Панорама по БНТ Георги Гвоздейков, каза че вагоните,
Коментари Харесай

Георги Гвоздейков: Двете политически сили – ГЕРБ и ПП-ДБ трябва да намерят баланса, за да управляват държавата

В предаването „ Панорама " по Българска национална телевизия Георги Гвоздейков, сподели че вагоните, които ще купим ще ни дадат опция да минем едно-две равнища над това, което имаме в момета. „ Вагоните са съвършено поддържани, оперирани до декември месец в немските държавни железници. Тези композиции ще обслужват дългите дистанции София-Бургас, София-Варна. Желанието ни е да променим времето за пътешестване по тези дестинации. Железопътният превоз би трябвало да бъде развиван предпочитано ".

Досега железопътният превоз беше неглежиран, тъй като липсваше концепцията за съгласуваност сред всички типове превоз, съобщи Гвоздейков. „ Трябва да си сложим цели и цели и това е незабавна оптимизация на транспортната съгласуваност, с цел да получаваме това, което в годините обратно е неглежирано или просто е липсвала политика за създаване ".

Тези вагони ще трансформират и комфорта на пътешестване,но има какво да работим и по скоростта, която би трябвало да реализираме, изясни министърът.

Мисля, че незадоволително във времето е вложено в железопътната инфраструктура, имайки поради с какви темпове се развива този превоз в света, съобщи Гвоздейков. „ Не че неглежирам и сухопътния превоз, само че когато се мисли за транспортни политики думата съгласуваност е тази, която би трябвало да сплотява всички цели в тази посока ".

Относно теснолинейката, Гвоздейков сподели: „ Теснолинейката би трябвало да бъде развивана, не спасявана. Тя и туристически артикул, неповторим. И ние би трябвало да съхраним това, което имаме и да го развиваме до степен, до която разрешават технологиите. Трябва да мислим по какъв начин да подновим преносимия състав със актуален подобен ".

Във връзка с медицинсксите хеликоптери министърът споделя, че първият хеликоптер ще пристигна в края на месеца. „ До 2026 година България ще има работеща единна система за избавяне по въздух ".

Двете политически сили - ГЕРБ и ПП-ДБ би трябвало да намерят салдото, с цел да ръководят страната, тъй като единият или другят сами не могат да ръководят България, съобщи Гвоздейков. „ Относно ротацията и този модел на ръководство за мен е работещ, най-малко това демонстрира до момента ".

Всеки един министър, който е в този кабинет е наясно с какво се е захванал, ние би трябвало да приемем това като един мандат без значение какъв брой дълъг е той, изясни министърът.

Българска национална телевизия, „ Панорама "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР