В предаването Още от деня“ по БНТ Росица Димитрова, каза

...
В предаването Още от деня“ по БНТ Росица Димитрова, каза
Коментари Харесай

Гл. комисар Росица Димитрова: Три пъти повече са опитите за незаконно преминаване на границата ни

В предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия Росица Димитрова, сподели че нямат средства от държавния бюджет, с цел да влагат в защитата на границата. Незаконният трафик е извънредно засилен. „ Имаме над три пъти повече опити за нелегално прекосяване на границата. Това искахме и да покажем при визитата на австрийския канцлер. Тогава самият той сподели, че ще лобира Европа да отпусне средства за защитата на българската граница. Цялата австрийска делегация съумя да види нашата защита и патрулите, които я охраняват “, добави Димитрова.

" Не споделям решението на Нидерландия и Австрия за Шенген. Всички специалисти са обявали изрично, че България покрива безусловно всички критерии за Шенген. Незаконни мигарнти се хващат в цяла Европа, освен в България. Натискът по границата е доста висок. Работим добре с всички задгранични сътрудници и не може да се приказва кампанийна активност. Тук приказваме за формиране на досъдебни производства, следствия. Много е мъчно да се разбие такава проведена незаконна група за трафик на мигранти и изисква доста работа, няма по какъв начин това да се случи кампанийно ", разкри тя.

" Искам да благодаря на всички сътрудници. Нито един не е подал молба за овакантяване след смъртните произшествия с сътрудниците им. Разбира се, че не прикриваме и корумпираните чиновници, които вземат участие в трафика на мигранти. Те петнят името на всички нас честните чиновници. Правим всичко допустимо и няма да позволим на тези гнили ябълки да останат измежду нас ", безапелационна бе Росица Димитрова.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР