В предаването Още от деня“ по БНТ Кирил Петков, каза

...
В предаването Още от деня“ по БНТ Кирил Петков, каза
Коментари Харесай

Кирил Петков: България беше изпаднала в политическа безпътица, откакто свалиха нашето правителство

В предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия Кирил Петков, сподели че в последните месеци България е изпаднала в политическа обърканост. „ ГЕРБ нито сподели визия, нито проект, нито действителни съдружни проекти. „ Трябва ясно да се каже, че този парламент може да работи с държавно управление на малцинството и би трябвало да кажем гаранции. Другото, което направихме – показахме визия “.

Ние показахме по какъв начин могат да се случат нещата без подмолни сделки – ние казахме по този начин: имаме 9 ясни законодателни начинания, които в случай че се поддържат в зала, ние сме подготвени да поемем отговорността да управляваме страната, съобщи Петков.

За два месеца не чухме нищо от ГЕРБ подготвени ли са за държавно управление и по тази причина ние споделяме – от втория мандат да е ясно, ние сме подготвени да създадем държавно управление с ясни прироитети, бизнес пакет, пакет правдивост, еврозоната и шенген, обаче дайте да забележим вие подготвени ли сте да промените вашия дневен ред с хартиената бюлетина, дали сте подготвени да ограничим правата на основния прокурор, изясни Петков.

Когато имаш условие, че партиите в Народното събрание би трябвало да поемат отговорност и да поддържат тези 8 гаранции, в случай че не ги поддържат, ние няма по какъв начин да създадем държавно управление на малцинството с този мандат, добави Петков. „ Преди втория мандат всички законодателни начинания могат да бъдат подкрепени, в случай че има воля. И по тази причина ние го споделяме през днешния ден, с цел да има време. Политиците доста приказват, само че би трябвало да се дефинират по дейностите. Ние обръщаме политическата реторика в съответни дейности. Ние споделяме, в случай че поддържат нашите оферти, те са значими за България “.

Имаме меморандум, който е за капиталови планове, а не е контракт, изясни Петков. „ Докладът на ДАНС съм го видял деликатно, той беше разискван на Министерски съвет, казахме че би трябвало да бъде преустановен. Но по-важното е, Министерски съвет го отхвърля, писмото за желание е прекъснато, пристигна представител на Джемкорп сподели, че от юли е прекъснато и не желаят да се занимават повече с това. “

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР