В предаването Още от деня по БНТ Христо Алексиев, каза

...
В предаването Още от деня по БНТ Христо Алексиев, каза
Коментари Харесай

Христо Алексиев: Либерализацията няма краен срок в европейското законодателство

В предаването „ Още от деня " по Българска национална телевизия Христо Алексиев, сподели че са изложили претекстовете на президента да наложи това несъгласие, много учудващо за него, съвсем всички национални заседатели са приели причините на президента. „ Но все пак наложеното несъгласие беше преодоляно на стадий енергийна комисия. Аз не чух противоречие с претекстовете и по тази причина останах изумен. "

Това е една доста всеобхватна промяна, която ще има последици дълго години, изясни Алексиев. „ Точно заради това едни такива огромни промени не могат да бъдат предприемани без да бъдат направени нужните разбори и оценка, моделите за компенсиране на битовите консуматори, на енергийно бедните. Нищо от това не е направено. И по тази причина са нашите терзания като президентска институция ".

Важна е тематиката за енергийния пазар, за битовите консуматори, значима е тематиката за уязвимите групи от популацията, безапелационен е Алексиев. „ Либерализацията няма краен период в европейското законодателство, няма ясно натрапен пазарен модел, по който би трябвало да се случи тази промяна. Пред Европейска комисия би трябвало да бъдат показани тези разбори и модели, Европейска комисия знаейки обществената и пазарна конюнктура в България, би приела това отсрочване ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР