В предаването „Още от деня“ по БНТ д-р Недялко Калъчев,

...
В предаването „Още от деня“ по БНТ д-р Недялко Калъчев,
Коментари Харесай

Д-р Недялко Калъчев: Според нашите първоначални данни в България има „Омикрон“

В предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия доктор Недялко Калъчев, сподели че съгласно техните първични данни към този момент има „ Омикрон “ в страната. „ Нашата задача е рутинната работа. Правим бърз скрининг, прави се в границите на 3-4 часа и той не е доказателствен, той е да се ориентираме къде се намираме. Първите проби започнахме да вършим преди 2 седмици. В петък проба от четвъртък излезе първата позитивна проба, изпратихме я в събота в НЦЗПБ. Положителни проби от понеделник и вторник имаше пет позитивни, което е малко смущаващо, само че предстоящо “.

Не знаем дали по-лесно се прекара новият вариант, към момента хората, които сме заподозрели, че са с този вид на вируса са релативно младежи, добави още Калъчев. „ Тези проби бяха подбрани поради това, че това са хора със признаци, не знаем какъв брой тежки “.

Имаме три казуса – първият, че доста хора, които се изследват за антитела, се оказват че това не е правилно – от 24 хиляди проби, се оказва че 11% изобщо не са го срещали, описа Калъчев. „ Моята настоятелна молба, приканвам хората да се имунизират в точния момент, тъй като за разлика от Англия, където има цунами от нови случаи, само че въз основата на съвсем 90% имунизирано население, у нас нещата не стоят по този начин. “

Опитът демонстрира, че и при доста високи равнища на антитела има наново заболяване, не е постоянно, само че се случва, посочи лекарят.

Моето наблюдаване е, че най-добре реагират по отношение на вируса хората, които са го прекарали и по-късно са имунизирани, в умозаключение сподели Калъчев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР