В предаването Лице в лице“ по бТВ Владислав Горанов, каза

...
В предаването Лице в лице“ по бТВ Владислав Горанов, каза
Коментари Харесай

Владислав Горанов: Разбира се, че съм член на ГЕРБ

В предаването „ Лице в лице “ по бТВ Владислав Горанов, сподели че е член на ГЕРБ, само че не е в управителните му органи от две години. „ Лесно е да се употребява тази репутационна вреда от съперниците ни и това е проблем и за партията. Имам доста другари вътре в партията и оставам член на ГЕРБ.

„ Оценката за мен е притеснителна и разочароваща. Аз почитам американския метод на живот и постоянно съм работил за нашите положителни връзки и стратегическо партньорство. Няма по какъв начин да се гордея, че в комисията по хазарта е позволено неверно използване на закона. Аз обаче бях този, който установи казуса. Осъзнах, че системата е запушена, обрасла, а отговорността размита, напомни той по отношение на посочването на името му в новия лист „ Магнитски “ на Съединени американски щати.

„ Основен укор към мен, че съм изменял законодателството удобно за избрани лица, е фактологически погрешен, акцентира Горанов и сподели, че в случай че някой има интерес, това е една информация за законите за
хазарта, които не включват ГЕРБ. По думите му американците са били подведени.

„ Четейки претекстовете, аз не мога да ги припозная, тъй като са фактологично погрешни. Подкупвал съм бил мои подчинени – Защо? Аз мога да им наредя да създадат нещо. Членовете на комисията по
хазарта, които са вземали решенията, са били подведени и са взели неверни решения. Не съм горделив от този интервал “, призна някогашният финансов министър.

„ Аз знам моята истина и тя не е в интерес на употребяваните изказвания от някои от българска страна. Информацията, употребена от американските управляващи, е неточна. Аз различавам въздействието на българи в процеса, които са се възползвали от доверието, което са имали американските ни сътрудници. Мотивите са фактологически неточни “, съобщи Горанов.

„ Познавам Пеевски от интервала на Тройната коалиция. Не това е забавното. През двата мандата, в които съм бил министър се даваше опция на общините да модернизират инфраструктурата си. Получавали сме рецензии, че сме третирали общините, с въздействие на Движение за права и свободи, равно с другите “, изясни той.

Той разяснява и опитът от някои да се привърже към Движение за права и свободи.

" Когато коментирахме, че е време да изляза от държавното управление, Борисов ми сподели, че се е натрупало напрежение поради тематиката с
хазарта и връзките ми с Движение за права и свободи. Благодарих му, че ми даде късмет да затворя някои значими неща. Не очаквайте от мен да кажа каквото и да е било против систематичните партии безпринципна рецензия. Дори да приемем, че съм член на Движение за права и свободи, желая да чуя упрека като финансов министър, също така с хазарта, което съм признал като неуспех, за какво разпоредих финансова ревизия през 2019 година? Няма житейска логичност да се самопрострелваш, в случай че знаеш какво се излезе ", уточни той.

Горанов разкри, че прокуратурата го е разпитвала над 10 пъти и се движат паралелни производства по тематиката от 2019 година насам. Според мен се движат над 10 производства сега. Нищо не е завършило и чакам да бъда викан отнов, счита някогашният финансов министър.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР