В предаването Лице в лице по бТВ Цвета Рангелова, каза

...
В предаването Лице в лице по бТВ Цвета Рангелова, каза
Коментари Харесай

Цвета Рангелова: Всички назначения в Конституционния съд са политически, без тези от съдийската квота

В предаването „ Лице в лице " по бТВ Цвета Рангелова, сподели че всички назначения в Конституционния съд са политически, без тези от съдийската квота. Не е ли политическа и квотата на президента? Това сподели в изявление за " Лице в лице " Цвета Рангелова от " Възраждане ", която беше номинирана за парламентарен арбитър, само че кандидатурата ѝ не бе гласувана от Народното събрание.

" Идеята за моята кандидатура беше да се даде опция. Изслушването през вчерашния ден беше неенергично и нагласено. Това, което аз желаех, е професионалната колегия да даде своята оценка ", добави тя.

Рангелова изясни каква, съгласно нея, е разликата сред нейната кандидатура и тази на към този момент конституционния арбитър Десислава Атанасова, която допреди това бе ръководител на парламентарната група на ГЕРБ в Народното събрание. " Не съм ярка политическа фигура, не съм в управлението на " Възраждане ". Днес, без значение от цифровото изражение на гласуването, получих самопризнание и почитание от адвокати ", означи тя.

Рангелова заключи какви хора би трябвало да са съдии в Конституционния съд. " Юристи с богата юридическа просвета и знания. Хора, които да работят в полза на обществото, притежаващи висок морал. Да се абстрахират от всичките си предишни задължения, които са имали служебно ".

бТВ, „ Лице в лице "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР