В предаването Лице в лице по Бтв Стефан Янев, каза

...
В предаването Лице в лице по Бтв Стефан Янев, каза
Коментари Харесай

Стефан Янев: Заварих председателя на ДАНС в дългосрочна отпуска от 6 месеца по негово желание

В предаването „ Лице в лице " по Бтв Стефан Янев, сподели че сега, в който човек от изпълнителна власт - министър или зам.-министър, не са си изпълнили отговорностите в тази част на изборния развой, неотложно би трябвало да следва оставка. „ Тя е добре обоснована от всички тези неразбории. А те насочиха ударите си към ДАНС, която е подала тази информация. "

Настоящият началник на ДАНС Пламен Тончев бе назначен точно от неговото служебно държавно управление през 2021 година

Запитан чие е решението да бъде определен той, Янев отвърна по този начин: Мой избор беше, избор на екипа на база на информацията, с която разполагахме сега. ДАНС сподели, че не е овладяна работа и не принадлежи на никого през годините. Ние си спомняме оня запис, където преодоляването на службите би трябвало да се случи. И тук стартира шизофренията на държавното управление. Казва, че Шенген и еврозоната са цели, а се пробват да овладяват службите.

Вчера министър председателят Николай Денков настоя, че претекстовете му за освобождение на Тончев са издържани и подсети тези, с които бе освободен предшественика му - Димитър Георгиев - че той е в дълготраен отпуск.

Заварих ръководителя на ДАНС в дълготрайна отпуска от 6 месеца по негово предпочитание. Някой може да го е не запомнил това, акцентира Янев.

Българската войска има потребност от бойни бронирани машини, дали ще са тези, които през днешния ден избра Народното събрание или различен вид, няма значение, сподели той. Според него значимо било да се реши дали те могат да работят със системи от дронове, само че на този въпрос към този момент отговор нямало, разяснява още той.

Българските управляващи и политическата класа са длъжници на защитата най-малко в последните 15-18 година Много пъти съм казвал, че при влизането ни в НАТО бе признато, че не е належащо да влагаме в личната си защита, тъй като сме в съюз, в който някой ще ни пази. Мисля, че има задоволително доказателства, че това не е по този начин, акцентира Янев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР