В предаването Лице в лице по БТВ, снощи Николай Радулов,

...
В предаването Лице в лице по БТВ, снощи Николай Радулов,
Коментари Харесай

Николай Радулов: Тактиката на „ Хамас“ е да се укрива в частни домове и така прави съучастник всеки живущ там“

В предаването „ Лице в лице " по БТВ, нощес Николай Радулов, разяснявайки нападението над болница в Газа, сподели че ираелското военно командване е предоставило видео- и аудиозаписи на диалози след изстрелването на ракетата. „ Мястото на изстрелване е от гробище, покрай болничното заведение. Тук е безспорно кой стои зад това

„ Нормалните хора схващат, че по никакъв метод, когато има военни дейности, Израел не биха създали подобен удар. От друга страна, протичащото се в линията Газа води до съмнение във връзка с всеки гражданин на линията. Тактиката на „ Хамас " е да се укрива в частни домове и по този начин прави съизвършител всеки живущ там ", изясни той.

Той съобщи, че има бит щабове на такива терористични организации да се построяват под полеви лечебни заведения. „ Ясно е тук, че няма причина Израел да бомбардира болница и да настрои против себе си света. Това е преференциално на „ Хамас ", по този начин набедява Израел и прекъсва благоприятни условия за бързи договаряния за помирение. Живущите нямат избор, с изключение на да се солидаризират с „ Хамас ".

„ В Европа, след сериозна миграционна вълна през 2014 година, има доста мюсюлмани. Те автоматизирано са на страната на „ Хамас " и на мюсюлманите. Ще имаме засилващи се терористични дейности, опити за терористични организации и „ вълци единаци ", предизвести той.

По думите му хубаво е да се демонстрира внимание и интерес към метода, по който такива терористични обединения съществуват изобщо и се прикриват. „ Това е неофициалната публична власт на Газа - взима налози, управлява животи. Именно „ Хамас " е в преференциална позиция от случилото се. Това ускори съчувствието към хората от Газа. Не се колебая, че ще бъде обезпечен филантропичен кулоар, само че е забавно по какъв начин ще бъдат пропускани хората през него, тъй като има концепция да се пропущат единствено задгранични жители. "

„ Тази военна интервенция, без значение от техническото предимство на Израел, ще даде доста жертви и от двете страни. Ядрото на „ Хамас " обаче ще остане и евентуално може да се реалокира другаде, откъдето да дава команди. Иран, Техеран, всички арабски страни са им съдружници ", сподели още той.

Според него демократичното отношение е въпрос на политики, само че специфичните служби не могат да бъдат демократични, те би трябвало да пазят националната сигурност. „ Засега у нас няма директна заплаха. Косвената е налице, сигурен съм, че до една-две седмици ще се ускори внезапно мигрантския поток. Президентът дали е направил Консултативен съвет или не, няма значение. Имаме към този момент напрежение, имаме съществени проблеми в сигурността, отговорността е на службите и изпълнителната власт. "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР