В предаването Лице в лице по бТВ Ивайло Калфин, каза

...
В предаването Лице в лице по бТВ Ивайло Калфин, каза
Коментари Харесай

Ивайло Калфин: В дългосрочен план България има интерес да влезе в еврозоната

В предаването „ Лице в лице " по бТВ Ивайло Калфин, сподели че огромна част от аргументите към момента да не сме в Шенген са отвън България. Това не е заслужено ".

Преди присъединението на България и Румъния Шенген постоянно е бил механически развой. В нашия случай стана политически. Поставят се редица условия, като промени в правосъдната власт и битка с корупцията, само че това са проблеми, които има всяка една страна в Европейския съюз, добави той.

Ние имаме един доста мощен инструмент, който използваме доста рядко - присъединяване ни в Европейския съюз. Има редица въпроси, които зависят от българските позиции. Когато Европейският парламент те поддържа, всички комисии те поддържат, а една-две страни употребяват въпроса, с цел да вземат решение вътрешните си проблеми, България има лостове, които може да употребява, акцентира Калфин.

По думите на някогашния евродепутат в дълготраен проект България има интерес да влезе в еврозоната. Но подготовката за това би трябвало да се извърши посредством вътрешната ни политика. Въпросът е, че в България няма дълготрайна икономическа политика, всеки стартира изначало, сподели още Ивайло Калфин.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР