В предаването Лице в лице“ по бТВ Атанас Пеканов, каза

...
В предаването Лице в лице“ по бТВ Атанас Пеканов, каза
Коментари Харесай

Пеканов обясни как ще се преобразува лев и евро у нас след влизането ни в еврозоната

В предаването „ Лице в лице “ по бТВ Атанас Пеканов, сподели че днешното развиване е стряскащо, най-вероятно спорът ще се ожесточи. „ Рискът за целия район е действителен, само че сега няма директна опасност към България. България осъжда нападателните дейности на Русия. Те са експанзия към открития световен ред и юридически мир. Продължаваме да сме паралелно до нашите сътрудници “, добави Пеканов.

Той акцентира още, че няма скришен проект за въвеждане на еврото в България. „ За страдание, Хърватия съумя да ни изпревари. Ще поговорим с хората там, с цел да забележим тормозят ли се, имат ли някакви страхове и да развенчаем мита, че от 2 лв. хлябът ще стане 2 евро. В Хърватия демонстрират цените по двата метода, да вземем за пример 7 куни и 1 евро. По същия метод ще бъде и в България. Ще написа 2 лв. и 1 евро сега, в който стартираме да прекосяваме към еврото “, подсигурява Атанас Пеканов.

Според него, сега Еврозоната е по-силна в сравнение с преди 10 години. „ Въпреки големия енергиен потрес, Еврозоната се държи по-добре на финансовите пазари, в сравнение с тогава. Нашата отговорност е да продължим всички процеси, взети от постоянните демократично определени кабинети.

Вицепремиерът разяснява и изказванието, че е имало нарушавания при работата на Агенция „ Одит на средствата от Европейския съюз “. Пеканов изясни, че съответната организация е подопечена на финансовото министерство, само че действително бива проверявана от Европейската комисия. „ Тя ревизира разплащанията към крайните бенефициенти с европейските средства, дава отговор най-пряко към Европейски Съюз. Може да я възприемем като част от европейските институции. Всяка година има одит на българско равнище, по-късно одит на Европейската комисия. В моя опит предходната година не сме получили никакви сигнали от Европейска комисия, която ревизира тази организация, че е имало някакви непозволени дейности. Не мога да споделя теорията, че Европейска комисия прикрива някакви непозволени механизми “, разяснява той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР