В пражката университетска болница Буловка“ фатален инцидент доведе до грешка

...
В пражката университетска болница Буловка“ фатален инцидент доведе до грешка
Коментари Харесай

Фатален инцидент: Направиха аборт на жена, объркали я с друга пациентка

В пражката университетска болница „ Буловка “ съдбовен случай докара до неточност при осъществяване на аборт. Персоналът е направил операцията на здрава жена в четвъртия месец вследствие на комплициране на пациентката. Това удостовери говорителката на болничното заведение Ева Столейда Либигерова, написа локален уебсайт.

Персоналът, направил аборта, е отхвърлен.

Спешният екип открива, че бебето ѝ е мъртво

Съобщава се, че пациентките са две чужденки, които живеят непрекъснато в Чехия. Пострадалата бременна жена е отишла на обикновен обзор, до момента в който другата е трябвало да се подложи на процедура, която се прави за лекуване на болна матка, само че може да се употребява и за спиране на бременност. Според представител на болничното заведение плодът е бил на 16 седмици.

Става съдбовно комплициране и на дамата, която е пристигнала за надзорен обзор, ѝ е изработен аборт.

И на празниците денят му стартира със незабавно повикване за родилка

От болничното заведение работят, с цел да подсигурява, че потърпевшата ще бъде обезщетена.

„ Изразихме най-дълбокото си страдание и извинения към пациентката и цялото ѝ семейство за това злополучно събитие и я уверихме, че вършим всичко допустимо да понижим породените вреди, а също и да я обезщетим “, се споделя в изказването на лечебното заведение.

Говорителят добави също, че засегнатият личен състав сега е подложен в подготвеност. „ Ако в границите на настоящото вътрешно следствие бъдат открити нарушавания на наложителните работни процедури, на съответните лица ще бъде потърсена персонална отговорност. “

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР