В Прага стотици демонстранти призоваха за сваляне на украинското знаме

...
В Прага стотици демонстранти призоваха за сваляне на украинското знаме
Коментари Харесай

Протестиращи се опитаха да смъкнат украинското знаме в центъра на Прага

В Прага стотици стачкуващи приканиха за събаряне на украинското знаме от постройката на Националния музей след формалния завършек на антиправителствения протест на Вацлавския площад. Това заяви онлайн изданието Idnes, предава РИА Новости.

" Протестиращите настояха украинското знаме да бъде отстранено от постройката на музея. Полицията задържа 15 души, вследствие на конфликта един от чиновниците на реда е ранен ", се споделя в материала.

Полицията отдели постройката, с цел да не допусне протестиращите вътре. Хората по улиците скандираха: „ Искаме чешкото знаме “.

В събота следобяд на Вацлавския площад в центъра на Прага се организира проява под мотото " Чехия против бедността ". В него участваха към 10 хиляди души. Основното искане на протестиращите е оставката на държавното управление на премиера Петр Фиала, което по тяхно мнение сляпо следва политиката на Европейски Съюз в ущърб на ползите на републиката и нейните жители.

Както заяви полицията, при акцията е арестуван юноша с буквата Z на раницата. В Чешката република и в чужбина тази писмен знак се счита за знак на съветската специфична интервенция, всяка агитация на която заплашва с наказателно гонене.

Превод: Европейски Съюз

Геополитически десант и в Троян с доцент Валентин Вацев, проф. Людмил Георгиев и трима Румен Петков-ци

Очакваме ви. Поканете и ваши другари и близки. Ще научите най-важните геополитически и вътрешнополитически вести от най-хубавите български анализатори.



Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР